Aniston

Sådan får du mere bæredygtige shoppevaner

Dette indhold er sponsoreret

Glæden ved en ny lækker kjole i strålende farver eller en blød cashmere sweater til de kolde aftener, er svær at sammenligne med nogen anden følelse. For lad os indse det: de fleste af os elsker at shoppe. Men vi er med tiden blevet mere og mere opmærksomme på hvor forurenende en branche, modebranchen egentlig er. Og det må vi gøre noget ved. For samtidig med, at mange af os elsker mode og shopping, elsker vi også klimaet og den klode vi bor på. Denne artikel vil guide dig gennem en mere miljørigtig tilgang til shopping. 

Sælg det gamle videre

Det sker jo af og til, at vi bliver trætte af det tøj vi har, og gerne vil have noget nyt. I stedet for at smide dit gamle tøj ud, kan du sælge det til nogle, som vil få stor gavn af det. På den måde sørger du for, at tøjet har en længere levetid og hjælper også andre, der gerne vil shoppe mere bæredygtigt. Win-win! 

Det kan godt være besværligt at tage en masse billeder af dit tøj, men det kan du få hjælp til hos https://triggerhappy.dk/p/produktfoto/packshot-tekstil. De tager professionelle billeder af tøj, smykker og andre produkter. Så ligemeget om det, du vil sælge er brugt eller ej, kan de hjælpe dig med nogle billeder, der vil hjælpe dit salg.

Køb tøj i ordentlig kvalitet

Det er afgørende, at det tøj du køber er i god kvalitet. Hvis ikke, vil det måske holde nogle måneder, før der går hul i eller flere tråde begynder at løbe. Det giver altså dit tøj en utrolig kort levetid, og man må hurtigt gå ud og købe noget nyt igen. Hvis du i stedet køber eksempelvis ét par bukser i god stand, kan de holde i rigtig mange år. Derfor er det også smart, at købe tidsløse styles. Hvis man køber mange tendenskøb, vil man hurtigt stoppe med at gå med det, fordi det bliver umoderne. Et andet godt tip er, at gå efter uld. Det er holdbart, selvrensende og 100% bionedbrydeligt. Så kan du enten købe færdiglavede uldsweatre eller prøve selv.

Lej eller lån dit tøj

Jo flere gange tøjet bliver brugt og jo flere, der kan deles om det, jo bedre. Man kan altid finde noget fedt tøj i sin mors, venindes eller kollegas tøjskab. Lån en kjole af en du kender til din næste gallafest - eller lej den gennem et brand. Initiativer som Ganni Repeat og Copenhagen Designer Closet er steder du kan leje designertøj i en kortere periode. Danske brands - eller generelt europæiske - er bedre, da der er regler for miljø og sikkerhed.

ANNONCE
Del

Seneste nyt

ANNONCE