Aniston

Sådan får du flere penge i hverdagen

På nogle tidspunkter føler vi alle sammen, at vi mangler penge - nogle oftere end andre. Følelsen opstår når man kan se, at kontoen er ved at gå i negativ eller hvis man har lyst til at købe en rejse, ny IPhone eller ny computer og opsparingen ikke helt matcher beløbet. I denne artikel kan du læse om, hvordan du kan få flere penge i hverdagen.

Brug kun penge på ting som gør dig glad

Som en start, bør du begynde at overveje om alle de ting som du bruger penge på også forøger din glæde og livskvalitet. Hvis dette ikke er tilfældet - hvorfor blev pengene så brugt? Gennem disse overvejelser vil der være en række af ting som man ikke i lige så høj grad vil bruge penge på, hvilket direkte kan give mere plads i økonomien til de ting som betyder noget.

Den samme tankegang bør implementeres vedrørende alle større og mindre køb fremadrettet og bør også være udgangspunkt i alle prioriteringer. Et eksempel kunne være, hvis valget står mellem en ny Iphone eller en ferie - her vurderes hvilken forbrugsgode, der skaber mest glæde for netop dig.

Sørg for at have en opsparing

Det næste punkt for en sund og stabil økonomi er at sørge for at have en opsparing. Ved altid at have nogle penge lagt til side kan man som regel undgå at stifte dyr gæld i form af kviklån. Hvis man alligevel overvejer at tage et kviklån, bør man altid benytte en lånesammenligningsside som www.lån.dk, der sammenligner alle danske udbydere af lån ved brug af blandt andet ÅOP (årlige omkostninger i procent). Dette tal er særdeles relevant, da det ikke blot medtager renteudgiften, men alle omkostninger.

Et sundt og godt tip til at få sig en opsparing er at lægge et bestemt beløb til side hver eneste måned. Det behøver ikke at være store beløb og 500-1.000 kr. lagt til side, vil også række langt, da dette giver en opsparing på mellem 6.000-12.000 kr. på årsbasis (rigeligt til en ny Iphone).

Brug dine kontoudtog til at se, hvad du har brugt penge på

Det sidste punkt er at gennemgå dine kontoudtog for de seneste 3-6 måneder. Langt de færreste kigger tilbage på hvad de har brugt af penge, men det kan sagtens være en rigtig god ide, hvis man fremadrettet ønsker at køre med et lidt strammere budget. Ydermere kan man opdele sine udgifter i kategorier, hvor der oftest vil være et par ubehagelige overraskelser når man ser på det samlede forbrug på cafe-besøg og byture. Hvad du end finder ud af - brug disse informationer fremadrettet til at overveje om den glæde, der skabes også opvejer de penge som er brugt.

ANNONCE
Del

Seneste nyt

ANNONCE