Aniston

Sådan får du børnene væk fra skærmene

Der skal ikke meget til, før skærmforbruget i en familie bliver kommer ud af kontrol. Børn lærer hurtigt, hvordan man iPads og telefoner fungerer, og så kan de ellers bruge timevis på at spille spil og se YouTube-videoer. Og der er bestemt heller ikke noget galt med at bruge tid bag skærmene - det er bare vigtigt, at det ikke tager overhånd. Hvis du som forælder er bekymret over dit barns skærmforbrug, er det derfor nødvendigt at tage affære. Det kan du få hjælp til i denne guide.

Tag på legeplads

Det er vigtigt, at du kan præsentere dit børn for alternativer til skærmene, for ellers bliver det rigtig svært at få dem til at slukke for dem. Her kan det være en god idé at tage ungerne med på legepladser, så de kommer ud og bevæge sig og får noget frisk luft. Der er heldigvis masser af sjove steder at lege i Danmark, for eksempel lejeplads Odense. Inviter nogle venner og tag børnene med på den sejeste lejeplads i Odense og vis dem, hvor sjovt man kan have det uden skærme. Det vil de garanteret være taknemmelige for.

Pas på dit eget forbrug

Børn har det med at kopiere deres voksne, og derfor er det måske også en god idé at kigge lidt indad, når du forsøger at få børnene væk fra skærmene. Hvis du selv bruger en masse tid på at tjekke mails og skrive sms’er på din telefon, så er det ikke så mærkeligt, hvis børnene imiterer din adfærd. Det kan være en god idé at aftale nogle tidspunkter i familien, hvor I holder helt skærmfri. For eksempel en time inden børnenes sengetid, hvor I i stedet kan hygge jer med at spille spil og lave kreative projekter. Det vil sandsynligvis også gøre det nemmere for dine børn at falde i søvn.

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce