Aniston

Sådan får du 13

... uden at lave lektier - håndbog for dovne stræbere

9 ud af 6 stjerner
Det forsømte forår er snart ved at være på sit højeste, ak og ve. Men her er en bog der med humor og gode teknikker hjælper dig igennem eksamensræset.
Sådan får du 13
"Alle mennesker kan blive examensmennesker. Det er kun et spørgsmål om teknik, og det er en teknik, der kan læres. Derfor kan du som elev tillade dig at blæse på alt, hvad der hedder hjemmearbejde - du behøver sådan set ikke engang at skrive stile og opgaver."

"Sådan får du 13 uden at lave lektier", er skrevet af Jacob Jonia, der selv er gymnasielærer (ganske sikkert den eneste af slagsen med humor).

Da jeg fik præsenteret bogen af min søster gloede jeg først uforstående på hende, og rynkede brynene - endnu mere dødkedelig læsning.

Men jeg blev klogere, for hun gik ud af gymnasiet med klassens højeste snit - næsten udelukkende på grund af denne bogs teknikker. Og hvorfor ikke følge trop, når man kan?

Den er for alle mennesker, der skal til eksamen, men henvender sig dog mest til gymnasie- og handelsskoleelever. Faktisk er det et under, at den ikke er mere udbredt og kendt. Den burde være enhver skoleelevs maskot på godt og ondt.

"Mange lærere, rektorer, forældre og politikere vil sikkert også mene, det er farligt at opfordre eleverne til ikke at lave noget som helst derhjemme. Men jeg skal alligevel med glæde vise dig, hvordan du kan klare dig helt uden lektier...()... Men hvis du selv hører til de skole-facister, der mener, at man sandelig skal lave lektier, så kan du alligevel få glæde af bogen. Der bliver nemlig givet mange almene råd om examen og studieteknik."

Blandt andet får man 25 beskidte tricks til mundtlig eksamen, en rammende beskrivelse af de forskellige lærer-og elevtyper og gode råd til hvordan læseferien kan forme sig. Der er gode råd til hvordan notater skrives bedst, og hvordan man skal føre sig frem under studierne og til eksamen.

"Ingen kan længere vide alt. Derfor er det også nødvendigt, at du finder ud af, hvad der interesserer dig mest. Jeg ved der er mange forældre der har lyst til at brænde denne bog. 'Hvis man kun lærer noget for at kunne bruge det til examen, så har man snydt sig selv.' Men det kan jo være man finder ud af, at man vil være stuntman eller bankrøver eller politiker (det er selvfølgelig næsten det samme, men altså...). Dén slags kræver jo ikke at man læser bøger overhovedet."

Bogen er saglig og festlig. Der er mange gode iagttagelser om det meningsløse skolesystem, og den er letlæselig. De mange gode teknikker man bliver præsenteret for går rent ind, og de virker i praksis. Man bliver aldrig træt af at læse bogen igen og igen.

Den er klart pengene værd, og en god gave til skoleelever eller de såkaldte "skolesky elementer".

Prisen på omkring kroner 70,- er overkommelig. Jeg vil vove at sige, at man får pengene 100 gange igen, fordi man kan få et snit så højt, at man kan springe direkte ind på medicinstudiet (eller hvor man nu vil hen).

Det eneste minus ved bogen der kan trække den ned er, at den er alt for kort. 

Bogen kan købes her...
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce