Aniston

Ryd op

I dit tøjskab

Du kender det sikkert: Dit tøjskab bugner, men du har ikke noget at tage på. Du har lyst til at købe nyt tøj, men vægrer dig alligevel ved at gøre det - du har jo så meget tøj allerede. Der er kun en rigtig ting at gøre: Smid ud, smid ud, smid ud.
ANNONCE
Ryd op
Hvorfor smide ud?
Der er flere grunde til, at det er godt at smide tøj ud med jævne mellemrum:

Du får mere plads i dit skab, hvilket betyder, at du bedre kan finde det tøj, du skal bruge.

Fordi du kun har tøj, du kan lide, tager det kortere tid at finde det tøj, du skal have på.

Du får ikke dårlig samvittighed over at købe nyt tøj.

Du får oftere taget dig sammen til at vaske tøj, fordi det ikke ser ud som om du har en masse tøj i skabet (som det ved nærmere eftersyn viser sig, er tøj du ikke bryder dig om).

Hvad skal du smide ud?
Med undtagelse af særligt lejlighedstøj (for eksempel gallakjoler og badetøj) er det en god hovedregel at smide det tøj ud, du ikke har haft brug for i over tre måneder. Desuden skal du smide tøj ud du er træt af og tøj, som sidder dårligt, er hullet, eller som skal repareres (gem kun tøj der skal repareres, hvis du sætter dig ned og reparerer det med det samme).

Hvor skal tøjet hen bagefter?
Når du har samlet alt tøjet, der skal smides ud, skal du beslutte hvad der skal ske med det. Skal det bare i containeren eller brændes behøver det ikke være rent. Men skal det til nogen former for genbrug, må det lige en tur i vaskemaskinen, så det er rent.

Idéer til genbrug
Lad dine veninder kigge tøjet i gennem. Måske kan de lide noget af det tøj, du ikke længere selv bryder dig om. I kan også holde en tøj-bytte-dag, hvor I alle sammen tager aflagt tøj med, og så bytter med hinanden.

Aflever tøjet i en genbrugsbutik. De findes i de fleste byer. Så bliver det solgt videre.

Læg tøjet i en container for aflagt tøj, som sender tøjet til fattige lande. Så an du glæde dig over, at nogle fattige mennesker kommer til at gå med det tøj, du alligevel var træt af.

Så er der ikke mere at sige end: Hen til dit tøjskab, frem med den sorte sæk, og af sted med det aflagte tøj!
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce