Aniston

Ryd op i dit liv

Gør op med dit klædeskab

Bugner din gaderobe også med tøj, som er over 5 år gammelt? Tøj som du ikke har brugt de sidste 3 år? Tøj som ærlig talt ligner en karklud, som har været vasket alt for mange gange? Så er det vist ved at være på tide, at du tager en dag ud af din kalender og kalder den 'store oprydningsdag i klædeskabet'.
ANNONCE
Ryd op i dit liv
Jeg har selv kastet mig ud i det for et stykke tid siden. Et mere eller mindre stort og voldsomt projekt at gå i gang med, som absolut kræver en hel del af min tid samt tålmodighed.

Valget stod mellem oprydning i klædeskabet eller lektier. Ja okay, nogle gange må man bare prioritere det, man føler er vigtigst. 
 
Mit ene klædeskab er inddelt i tre afdelinger: 

1. Bukser og nattøj, samt viskestykker, eftersom jeg ikke rigtigt havde plads til dem andre steder.

2. Bluser, trøjer, sweatere, og hvad der ellers måtte være i den kategori.

3. Undertøj og andet lingeriskrammel.

Ved siden af har jeg et skab med bøjler, der bare hang og blomstrede, eftersom der ikke var noget tøj på dem. I bunden af det skab var der en hulens masse sko, fra alle de 4 årstider.

Lad mig sige det mildt: Det var ikke noget kønt syn, og det gjorde mig i dårligt humør hver gang, jeg skulle finde dagens kluns frem. Jeg var simpelthen kommet til det punkt i mit rodede klædeskabsliv, hvor jeg blev ultra irriteret, når jeg åbnede skabet, og ikke kunne finde en bestemt bluse.

Denne scene udspillede sig typisk 5 minutter før den bus, jeg indimellem skal med, kom. Så røg hele skabsafdelings-inventaret ud på gulvet, blev gennemrodet, og smidt hidsigt ind igen, når blusen var fundet efter et par minutters søgen.

Ualmindeligt hidsig kunne jeg blive, når jeg opdagede, at den slet ikke var i skabet.
 
Jeg tænkte på, om jeg nogensinde kunne få orden på det rod, men med lidt organisering lykkedes det. Jeg valgte at hive en hylde inventar ad gangen ud på gulvet, og derefter beslutte mig for, om det enkelte stykke tøj hørte til en af disse følgende kategorier:

Sommer: Alt, der hører sommeren til.
Vinter: Alt, der hører vinteren til.
Til salg på Trendsales.dk: Alt det, som jeg ikke gider have eller kan bruge, men som er for pænt til at blive givet væk.
Til lillesøster: Alt det, som jeg tror, hun ville kunne lide.
Til fattige børn i Afrika: Alt det, som jeg ikke kan bruge, som jeg ikke gider bruge tid på at sælge, og som min søster ikke kan passe.
Til helvede: Gammelt, grimt, slidt tøj, der ikke kan bruges til andet end at pudse sko.

Jeg startede med bluserne, og det gik overraskende hurtigt. Der var bluser, som jeg rent faktisk havde glemt jeg havde, og som viste sig at være overraskende fede. Dog endte jeg med kun at have 5 styks vinterbluser tilbage i skabet. Overraskende meget plads der pludselig blev til nyt tøj, wohu!

Bukserne blev prøvet igen, og jeg blev overrasket over, hvor mange af de bukser, som jeg ikke troede passede, der rent faktisk passede.
ANNONCE
Ryd op i dit liv
Da jeg kom til undertøjet, blev jeg endnu en gang overrasket. Jeg vidste godt, at jeg havde meget, men jeg anede ikke, at jeg havde så meget mormor-skod-undertøj inde bagerst på hylden, fra dengang jeg boede hjemme, og var underlagt min mors indflydelse.

Absolut "Must do" i denne uge, er helt klart at smutte direkte til H&M og voldshoppe noget nyt undertøj, som kan kompensere for det gamle. Desuden skal der købes strømper, som der godt nok ikke er i stærkt undertal, når man tæller single-strømper, men hvor der derimod er stor mangel på par.
 
Skoene blev sorteret i sommer/vinter. Jeg kan virkelig ikke skille mig af med mine sko, heller ikke selvom jeg ikke kan passe dem mere. Jeg ved ikke hvorfor, sådan er det bare.

Eftersom jeg ikke har en kasse, som er stor nok til at lægge skoene ned i, bliver de lagt ned i en stor canvastaske, som heller ikke bliver så flittigt brugt mere, og derefter ned i bunden af skabet sammen med sommertøjet.

De pæne feststiletter er lagt ned i den sødeste kasse, jeg fandt i Kvickly for nogle uger siden, så de ligger nu organiseret og pænt under canvastasken.
 
Fine kjoler, festbluser og cardigans, bliver sammen med farverige tørklæder og lange halskæder, hængt på bøjler så det ser flot og frejdigt ud, når man åbner skabet.
 
Da jeg var helt færdig, lukkede jeg skabet, og ventede så i et lille stykke tid. Derefter åbnede jeg det igen, nød synet af organiseret tøj, samt tanken om, at kendte kvinder som fremviser deres fede, garderobe i "Eurowoman" kunne gå hjem og lægge sig, for min garderobe rocker simpelthen for vildt nu! 
 

Så hvis dit klædeskab roder, så se at komme i gang. Du ved sikkert godt, inderst inde, hvor skønt det er at få det hele ordnet og sorteret, så det ser lækkert og organiseret ud.
ANNONCE
Del

Seneste nyt

ANNONCE