Aniston

Rotte som kæledyr

De fleste ville vrænge på næsen, men faktisk er de enormt søde og kælne

Du sidder sikkert også og tænker fy for søren nu, men faktisk er jeg blevet rigtig glad for min fine rotte, som sidder og følger med i hvad jeg skriver nu.
Rotte som kæledyr
For snart to år siden besluttede jeg mig for at få et kæledyr. Jeg boede alene og synes det var så kedeligt at komme hjem til en tom lejlighed. Jeg manglede en at snakke lidt til, når jeg kom hjem fra en travl arbejdsdag. Jeg talte meget med min mor om det, og vi tog så ud til Lyngby for at se på lidt forskellige dyr derude.

Hvorfor i alverden blev det en rotte og ikke et marsvin?

Jeg havde allerede besluttet at det ikke skulle være et "normalt" kæledyr som kanin, hamster, marsvin og sådan. Det havde jeg prøvet og søgte derfor noget mere specielt. Den dag vi kom var der rotte unger, og de var simpelthen så skønne og livlige, og jeg blev straks forelsket! Jeg fik lov at holde et par stykker og de slikkede løs på mine fingre, og var simpelthen så interesserede i alt hvad der foregik. Jeg var nødt til at have en med hjem, og jeg valgte den hvide med sort stribe ned af ryggen. Og de sødeste brune øjne, i stedet for de klassiske røde øjne man forbinder med rotter.

Kræver den meget sådan en rotte?
Nej faktisk ikke. Det eneste der er nødvendigt er selvfølgelig et bur. Og helst et højt et, da rotter elsker at kravle. Og så noget mad, og det er nemt at finde i enhver dyrehandel. Og så hø og savsmuld. Jeg bruger dog træpiller i stedet for savsmuld, da det ikke støver, og er nemmere at fjerne fra buret, når det skal gøres rent.

Og så er det ellers bare om at være kreativ. Lav små huse ud af gamle papkasser. Sæt nogle toiletruller sammen - rotten vil elske det; og bind eventuelt lidt reb op i toppen af buret, og sæt lidt godbidder fast i det. Det motiverer rotten, og den får motion samtidig!

Bider de?
Ja. Hvis man stikker fingeren meget forsigtigt ind i buret til den, så kan den godt bide, da den tror det er noget den kan spise. Men hvis du bevæger fingeren idet du stikker den ind, så slikker rotten allerhøjst lidt. Og min rotte, som hedder Pølse (fordi det simpelthen var det eneste han lystrede), bider overhovedet ikke når han er ude af sit bur. Til gengæld løber han rundt på mig, og skal snuse til alt.

Og hvis man har tid og overskud kan man faktisk træne sin rotte til de mest utrolige ting. Flere mennesker har rotten med på skulderen når de handler. Det kræver stor tålmodighed, men hvis du snakker med din rotte hver dag, og for eksempel tager den ud hver aften, så går der ikke ret lang tid før den har vænnet sig til dig, og gerne vil ud og lege med dig.

Rotte istedet for kanin?
Ja det synes jeg jo. Og det gør jeg fordi... Ja kaniner er da søde og bløde, men de er tit lidt dovne, og vil helst bare sidde på skødet og blive nusset, hvor rotter derimod er meget nysgerrige og legesyge af natur. Rotten er et sjovt og anderledes kæledyr, som du helt sikkert vil blive glad for, hvis du tør tage chancen og købe sådan en lille en.
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce