Aniston

Roskilde Festival 2009

Lancerer deres sidste nye tiltag idag...web-tv.

Nu kan publikum se musik- og stemningsfilm fra forgangne år. Roskilde Festival satser også på flere koncertklip.
Roskilde Festival 2009
Roskilde Festival åbner i dag for en spritny web-tv-kanal. Her kan publikum se masser af filmklip fra de forgangne år.

"Vi har længe ønsket os en god platform, som kan præsentere filmmateriale fra festivalen. Vores arkiver bugner med materiale, som vi er sikre på, at alle Roskilde-fans er meget interesserede i at se," siger Roskilde Festivals talsmand Esben Danielsen.

Lige nu kan man se historiske klip fra de tidlige 70'ere, fra regnvejrsåret 2007 og de mange, øvrige solskinsår. Man kan også se interview med Roskilde-aktuelle Gojira og Jenny Wilson. Og så er der koncertklip med bl.a. Mew, Placebo, The Streets og Franz Ferdinand.

Satser live

Netop koncertoptagelser er et satsningsområde for Roskilde Festivals web-tv-kanal.

"Det er tydeligt i de mange henvendelser, vi får fra vores publikum, at folk brændende ønsker sig flere koncertklip. Det er også noget, vi arbejder hårdt på at skaffe. Kameraerne filmer allerede ved de store scener til storskærmene. Nu skal vi også have dem til at trykke på optage-knappen. Her ligger dog en større clearingsproblematik, da det altid kræver kunstnernes accept - og den er ofte svær at indhente," siger Esben Danielsen, som dog lover i hvert fald et par koncertklip fra Roskilde Festival 2009.

Masser af film under festivalen

Og der er meget mere i vente fra årets Roskilde Festival. I samarbejde med Papagaio Film har Roskilde Festival under selve festivalen et filmcrew i gang, som indfanger livet på festivalen. Alt materiale bliver løbende redigeret og klargjort, så det kort efter optagelserne kan ses online. Til glæde for dem som ikke er på festival - og til dem som kommer hjem og kan mindes festivaloplevelserne.

Se Roskilde Festivals web-tv via roskilde-festival.dk
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce