Aniston

Rejser med et formål

For flere og flere danskere, er det vigtigt at rejse ud i verden med et formål, og ikke blot at rejse for deres egen skyld. Der er en stigende tendens til at rejse ud i verden og være frivillig. Dette giver ikke blot mulighed for at hjælpe, der hvor der er mest brug for det, men også at se med egne øjne, hvordan de egentlig lever.

Rigtig mange danskere rejser i dag på charterferier til diverse destinationer som fx Thailand. Ønsker man dog at rejse med andre formål end charter eller backpacking, og ønsker man at opleve andre forskellige kulturerne, kan man vælge at rejse til lande som fx Ghana i Afrika, Bangladesh i Asien eller Ecuador i Latinamerika.

 

Rejs med et bestemt formål

Som sagt, rejser flere og flere danskere ud i verden med et formål. Størstedelen af disse, rejser ud med formålet om at lave frivilligt arbejde i udlandet. Denne størstedel har det tilfælles, at de alle rejser ud med en blanding af eventyrlyst, en længsel efter at gøre en forskel og udforske nye kulturer og dele af verden, de måske ikke har oplevet før.  

Grupperejser i forbindelse med frivilligt arbejde er især blevet populært blandt danskerne. Dette kan bl.a. skyldes fællesskabet med får med de andre frivillige, der ligesom dem selv ønsker at gøre en forskel for andre mennesker, samtidig med at komme helt tæt på en fremmede og anderledes kultur. Disse mange nye og engagerede medfrivillige man møder, kan blive en del af ens netværk. I nutidens samfund handler alting om netværk. Et netværk kan nemlig effektivt bruges til at optimere og gavne enten ens studie- eller arbejdsliv. Ved at være frivillig og del af en grupperejse kan man altså få opbygget sig et netværk at engagerede og dygtige mennesker, der brænder for det, de beskæftiger sig med.

Generel set, vil folk der har rejst ud i verden, fået et bedre syn på verden, da de oplever, hvor forskellige mennesker og kulturer kan være. De ser samtidig, overordnet set, mere positivt på globalisering og immigration, da de forstå bedre forstå hvorfor nogle mennesker har dårligere vilkår i livet.

Hvad laver man som frivillig?

Der findes mange former for frivilligt arbejde. Igennem frivilligt arbejde kommer man til at beskæftige sig med opgaver, man ellers ikke ville komme til at prøve kræfter med efter flere års uddannelse eller arbejdserfaring. Derved får man altså tilegnet andre kompetencer og kvalifikationer, der kan give mulighed for nye udfordringer, samtidig med at forbedre dit CV betydeligt. Det er dog vigtigt at understrege, at ens motivation for at udføre frivilligt arbejde ikke skal gennemtvinges, udelukkende fordi man ønsker et nyt netværk eller forbedre ens CV. Motivationen bør udelukkende blive, fordi man har lyst til at gøre en forskel for andre og opleve nye, anderledes kulturer. Det er altså vigtigt at have den rette etik i frivilligt arbejde.

Når man skal vælge hvilken type frivilligt arbejde man skal udføre, er det vigtigste blot at finde frem til, hvad det lige præcis er, der motiverer og inspirerer en selv.

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce