Aniston

Regntyve

Hvem tømmer skyerne for vand?

I Kina er der jo kinesere. Det siges at kineserne sprutter og hvæser af raseri. Dette skyldes nok kinesernes forkærlighed for ild, krudt og kugler. Men nu handler det ikke længere om dette. Ifølge The Guardian er kineserne nemlig i en dyb, intern strid om vand, for regntyveri er en udbredt kriminalitet i Kina, som regeringen måske vil skride ind overfor.
ANNONCE
Regntyve
Kina er et spændende og for mange mystisk sted. Landet var engang helt lukket for omverdenen, og den almindelige kineser levede i fattigdom. Fattigdommen er i dag formindsket, og landet har åbnet grænserne for eventyrlystne vesterlændinge, der i stigende grad besøger landet for at opleve den asiatiske mystik.

Således har frie, uafhængige og vestlige medier fået adgang til landet, og derfor har den engelske avis, The Guardian, kunnet afsløre den seneste nye kinesiske opfindelse: "Regntyveri" - En kriminalitet, der bunder i landets enorme, teknologiske udvikling.

Kina - tørkeplaget

Da landet, i nogle områder, lider af tørke, har de kinesiske forskere udviklet en teknik, der kan uddrive mere vand fra skyerne, hvorved man får frodigere områder. Problemet opstår bare, når et område uddriver for meget regn fra en sky, hvorefter de sender skyen videre til det næste tørre område, der så må nøjes med de sidste par dråber.

The Guardian har historien fra China Daily, der den 14. juli skrev:

"The practice has caused considerable controversy in recent days, with some saying that one area"s success with rain has meant taking moisture meant for one place and giving it to another".

Senest var der problemer mellem de to områder: Pingdingshan og Zhoukou i Henan-provinsen. Lørdag den 10. juli var der regn i områderne, men hvor Pingdingshan nød 100 mm regn, måtte Zhoukou nøjes med 30 mm; og derfor beskylder Zhoukou, Pingdingshan for at standse, opsnappe og overforbruge skyerne.

Teknikken bag tyveriet

Metoden går ud på at bruge skysøgende pistoler, raketter og fly til at sprede tøris og sølvioner ud over cumulus-skyerne, der derefter afgiver mere regn til reservoirer og floder. Det er mest normalt at bruge fly til formålet, men kineserne har også eksperimenteret med luftballoner.

Indtil nu har teknikken kun været brugt lokalt, men det er blevet så udbredt, at centralregeringen i Kina har bevilget 30 millioner £ (svarende til cirka 325 millioner danske kroner) til projektet. Derudover har de kinesiske retseksperter bedt regeringen om at lave en lovgivning på området, men forskerne påpeger dog, at teknologien ikke er fintfølende nok til at kunne afmåle og regulere regnudbuddet.

Så indtil teknologien er forbedret, må kineserne fortsætte deres interne vandkamp.

Hvem ved, hvad deres næste påfund bliver?
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce