Aniston

Regnbuedans

Biografi af tidligere kriminalassistent Tove Nielsen i to bind

En gribende biografi om et spændende liv

Regnbuedans
Tove Nielsen har et langt CV. Ikke kun med et CV der rækker over åndssvageforsorgen, hæren og fængselsvæsenet, men også indenfor hendes skriftlige udgivelser.

Hun startede allerede i en alder af 12 år, hvor hun skrev et hørespil og en novelle til børneradio, og derefter gik det stærkt. Hendes egentlige debut var med den meget omdebatterede digtsamling Kvinde dit navn er offer. Derudover har hun skrevet over 150 digte og noveller til ugeblade i Norge, Sverige og selvfølgelig Danmark. Før Regnbuedans er sidste skud på stammen Skæve knald, der er skrevet i samarbejde med Irma Henriksen.

Regnbuedans er en dramatisk skildring af Toves opvækst på Lolland og Masnedsund. Den strækker sig over to bind, hvilket gør, at den i visse dele er lidt langtrukken.

Men når bogen først er læst, sidder man alligevel med en oplevelse, der har gjort indtryk på én. Hun fortæller ærligt og bramfrit om sit arbejde, og hendes sociale liv og indædte kamp for de lavere stillede i samfundet.

Bogen er kronologisk opstillet, så det virker ikke alt for forvirrende, og der er fortællinger om hvordan hendes mor forlod hende, livet i hendes adoptiv familie, hvordan de levede under krigen, og når man når til teenageårene begynder der så småt at dukke mænd op i historien, og der er fokuseret på nogle af de mænd der har præget hendes videre liv.

Trods mange nederlag fortsætter hun sit liv. Bl.a. med en uddannelse indenfor hæren og åndssvage forsorgen, og da hun fik børn fortsatte hun sin karriere i politiets drabsafdeling.

Man får senere i bind 2, også flere detaljerede oplysninger om flere drabssager hun har haft, og på den måde vækker det også krimigenet i læseren.

Jeg tror mange vil få gavn af at læse bogen, da man tit har en forudindtaget indstilling til socialt udsatte. Disse forudindtagelser kaster Tove Nielsen i jorden, med et indblik i hendes liv og opvækst.

Forlag: darklights
Pris: 499,-
ANNONCE
Del

Seneste nyt