Aniston

Pub-drømme

Hvis bare det var en dansk skik

"Hvor er din lokale pub så?" "'The White Hart'? Lige henne om hjørnet!" "Nah, den kan jeg ikke lide." "Hvad så med 'Ol'Orleans', 'The Cartoonist', 'The Last' eller 'The Slug and the Lettuce?'" "Nah, så hellere 'Walkabouts'!" "You kidding?" "Okay, så lad os gå på 'Wetherspoons', deal?" "Deal!"
ANNONCE
Pub-drømme
Der findes så mange pubber, og pub-miljøet er en vigtig del af samfundet - i hvert fald i Storbritannien! Her går man på pub før en egentlig tur i byen, eller man bruger det som spisested med familien!

Man får en pint i frokostpausen, eller man tager bare lige et smut på den lokale pub for at få en enkelt drink eller to. Måske efter arbejdstid med kollegerne eller sammen med kæresten, bare for hyggens skyld!

Mange mennesker kommer regelmæssigt på den samme pub. Måske kender de bartenderen, manageren eller ejeren så godt, at de en gang imellem får en drink på husets regning.

Forskellige typer

Men, der er mange forskellige typer pubber.

Der er de små, traditionelle pubber, der serverer "Fish and Chips", "Jacket Potatoes" og andre knap så sunde, men hurtige retter. Der har også adskillige øl på fad, flere forskellige lager, bitter, ale og draught, ligesom der er masser af sprut at vælge imellem.

Det er ikke her, man får de fede cocktails, men en whisky eller en "Gin and Tonic" er meget populære hos publikummet, og det kan man sagtens få. Disse lukker for det meste klokken 23:00.

Derudover er der de mere nightclub-agtige pubber, der har åbent om natten - herunder 'Walkabouts', som huser et lidt yngre publikum. Her er musikken som regel høj, der er plads til dans, men stadig masser af siddepladser. Man kan få alt, hvad hjertet begærer.
ANNONCE
Pub-drømme
Og så er der de pubber, hvor der er plads til alle. For eksempel 'Wetherspoons', der er en stor kæde, som findes alle vegne. Et sted, hvor børn også har adgang indtil klokken 18:00, og hvor der serveres mad indtil klokken 17:00.

Det er ofte meget store pubber, hvor der er plads til flere hundrede mennesker, baren er meget lang, og drinksene er gode.

Pub på dansk?

Men for at komme tilbage til sagen! Vi danskere elsker alkohol. Vi har ikke noget imod at drikke en øl med naboen i baghaven - eller dele et par flasker vin med vennerne! Eller for den sags skyld gå på druk torsdag, fredag og lørdag.

Men, hvorfor er det så lige, at vi ikke har en ordentlig pub-kultur i Danmark? Burde vi ikke, som et øldrikkende land, have mere at vælge imellem end Carlsberg og Tuborg? Og hvorfor kan vi ikke tage et smut forbi den lokale pub for en enkelt pint eller to - sådan i middagspausen?

Ja jeg spørger bare! Det er jo ikke et spørgsmål om at drikke sig fuld i arbejdstiden. Men er det dét, der er problemet? Drikker vi så uhæmmet, at en enkelt pint en tirsdag eftermiddag ville ende i total druk og tømmermænd? Eller ligger det bare ikke til danskerne at gå på pub?
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce