Aniston

Protokollen

Jeg elsker stadig Michael Katz Krefeld!!

10 ud af 6 stjerner
Protokollen
En bilbombe dræber 23 personer på en dyr café ved Kongens Nytorv i det indre København.

Efterforskningen tyder umiddelbart på, at der er sket et terrorangreb, og alle gætter som udgangspunkt på, at det må være nogle muslimer, der står bag.

Men da hovedpersonerne Storm og Kathrine samt resten af PET begynder at efterforske sagen, viser det sig, at sporene peger i en lidt anden retning.

Snart indledes en storstilet menneskejagt i kamp mod tiden for at forhindre det næste angreb.

Sagen viser sig nemlig at være langt mere kompliceret, end hele verden først havde antaget. 

Terrorens Storm
Nikolaj Storm, der er chef for PET's enhed for kontraterrorisme, og som er en af hovedpersonerne i Michael Katz Krefelds nyeste roman "Protokollen", sættes i spidsen for den komplekse efterforskning af bombningen på Kongens Nytorv.

Med sin nyoprettede task force forsøger Storm at finde frem til gerningsmændene bag det formodede terrorangreb, men han plages samtidig af samvittighedskvaler over ikke at have forhindret angrebet, for det er jo ham, der har kontakt til det muslimske miljø, og som skulle have forudset terrorangrebet.

Hårdtslående Kathrine
Storms efterforskning peger i retning af en formodet terrorcelle på den københavnske vestegn, og den kontroversielle vicekriminalkommissær Katrine Bergman, som bor i området, hentes til PET for at hjælpe med opklaringen af sagen.

Katrine har drabsafdelingens største opklaringsprocent, men er samtidig suspenderet for vold - hun tror nemlig på hårdtslående argumenter, når hun skal opklare sine sager, og det har pludseligt givet bagslag.

Mere terror på vej
Storm og Katrine finder pludseligt ud af, at de står over for en ukendt og magtfuld fjende, der er i færd med at planlægge endnu et angreb.

I deres kamp mod tiden indleder de en storstilet menneskejagt for at forhindre katastrofen.

Samtidig må de sande, at de selv er jaget vildt, og at svaret på den ukendte trussel måske skal findes i en livsfarlig protokol.  

Grusom og medrivende fortælling
"Protokollen" er første bind i Michael Katz Krefelds serie om makkerparret Katrine Bergman og Nikolaj Storm.

Det er skræmmende realistisk historie, og den er næsten så billedligt fortalt, at man nogle gange har lyst til at lukke øjnene!

Den er grusom, den er interessant, den er spændende, den er godt skrevet, den er medrivende, og så er det en rigtigt god historie.

Herudover lægger historien noget så nydeligt op til en toer og snyder lidt læseren for en egentlig afslutning. Men det gør ikke noget - man må jo bare håbe, at Michael Katz Krefeld er godt i gang med at skrive. For jeg kan næsten ikke vente!

Michael Katz Krefeld vandt mig i sin tid med "Pans Hemmelighed", men han har vundet mig endnu engang med "Protokollen". Den skal du læse!!

"Protokollen" er skrevet af Michael Katz Krefeld og udgivet af Lindhardt & Ringhof den 26. oktober 2010.
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce