Aniston

Prime

En sød og realistisk komedie

8 ud af 6 stjerner
Nogen gange kan en psykolog være en god ting, især hvis man for nyligt er blevet skilt og derfor går gennem en følelses- og tankemæssig rutsjebane. Men desværre er verden meget lille og så kan det tætte bånd til ens psykolog pludselig blive en dårlig ting.
ANNONCE
Prime
Filmen "Prime" (som i de danske biografer bliver kaldt "Kærester") handler om den 37-årige karrierekvinde Rafi, som for nyligt er blevet skilt, og det indebærer selvfølgelig en masse tanker og følelser, som Rafi ugentligt fortæller sin psykolog Dr. Lisa Metzger. Så da Rafi møder den unge fyr David, skal psykologen selvfølgelig have alle de saftige detaljer, og uanset aldersforskellen bliver Rafi rådet til at kaste sig ud i det - man lever jo kun en gang.

Men det er kun indtil den dag, hvor det går op for den kære Dr. Lisa Metzger, at det er hendes egen 23-årige søn, som er Rafis nye unge elsker, og så er det pludselig ikke så nemt for hende at opføre sig samt rådgive som en professionel psykolog, når man i hemmelighed skal høre om sin søns seksuelle eskapader, orgasmer og alt hvad der hører med i et forhold.

Den unge David er en jødisk hip hop-elskende skabskunstner, som bor hos sine bedsteforældre, men som lever under sin mors (Dr. Lisa Metzgers) hårde forventninger til ham. Hun ønsker nemlig, at han skal finde en jødisk pige på hans egen alder, men det er lige alt det Rafi ikke er.

Rafi er en ikke-religiøs kvinde, hvis biologiske ur er begyndt at tikke højt, så David og Rafi er bestemt ikke et klart match, men når man falder hovedkuls for hinanden kan det være svært at se tingene i et realistisk lys. Men det er bare et spørgsmål om tid, før man bliver nødt til at se den barske virkelighed i øjnene og så er spørgsmålet, kan et sådan forhold holde til det?

I hovedrollerne ses Uma Thurman, Meryl Streep og lækre Bryan Greenberg.

Ekstra info
Det var meningen at Sandra Bullock skulle have spillet rollen som "Rafi", men hun var ikke tilfreds med manuskriptet og ønskede en masse ændringer, så filmen blev mere Hollywood-præget, men instruktøren Ben Younger nægtede, så Sandra Bullock droppede fra og to uger før indspilningen fik Uma Thurman rollen i stedet, og det må man sige er held i uheld.

For det første er det godt at Ben Younger ikke ønskede at gå på kompromis med hverken Sandra Bullock eller Hollywood, men det er også dejligt at se Uma Thurman i rollen, for hun er en formidabel skuespillerinde, som er med til at give filmen et ekstra pift.

Bedømmelsen

"Prime" er en slags nymoderne "Romeo og Julie"-film. Den er sød og sjov, men ikke nok med det så er den utrolig realistisk og uden en forudsigelig Hollywood handling.

Den er sød på den gode måde, ikke for meget og heller ikke for lidt, altså ingen sød suppe, og tak for det. Tværtimod så tager man sig selv i at skrige af grin, man græmmes, bliver pinlig og ikke nok med det så kan de fleste nikke genkendende til mange af tingene.

Der er langt imellem så søde og sjove film, som er så realistisk som denne. Den åbner op for en masse tanker om, hvor meget aldersforskel, forskellige baggrunde, religion, erfaring, forventninger og familie egentlig betyder for et forhold og dets overlevelse. Så skynd jer ind og se den...


"Prime" har premiere fredag den 28. april 2006
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce