Aniston

Priest 3D

Priest er endnu en film om kampen mod vampyrer.

7 ud af 6 stjerner
Priest 3D
Det er ikke første gang, at der bliver lavet en vampyr film. I de seneste år er det væltet ind med film til den genre, og alle med det samme overordnede emne: Mennesket vs. vampyren. 

Nogle mener, at der er lavet nok af den slags film, andre kan ikke få nok. Jeg ved ikke rigtig, hvor jeg står i forhold til de to meninger. På den ene side er genren lige så fed, som den altid har været. Men på den anden side har vi vel også snart set alt, hvad denne genre kan mønstre?

Prologen i filmen
Priest tager sin begyndelse med en prolog om, hvordan kampen mellem vampyrer og mennesker tog sin begyndelse. Her får vi fortalt, at det ikke er normale mennesker, som kan tage kampen op mod vampyrerne. Det skal være udvalgte mennesker, med specielle evner. De bliver opsøgt, og derefter hvervet til at bekæmpe vampyrerne. Det nye er dog, at i deres kamptræning indgår det også at blive præst. 

Prologen afsluttes med at publikum får fortalt, at da krigen mod vampyrerne var slut, så blev gruppen af præster opløst og genindsat i det samfund, som de har været afskåret fra så længe. Dette havde store konsekvenser for  
præsterne, som ikke længere har deres plads i samfundet. 

Paul Bettany
Den anerkendte skuespiller, Paul Bettany (Dogville, A Beautyful Mind), spiller hovedrollen i Priest. Vi følger ham, en mand uden navn, igennem filmen. Han bliver opsøgt af en sherif, som fortæller ham, at hans niece er blevet kidnappet af vampyrerne. Dette leder til, at han går til rådet, og spørger om at han kan drage ud efter hende. De tror ikke på at vampyrerne er kommet tilbage, og derfor mener de, at hans plads er her i byen. Han trodser deres ordrer, og begiver sig nu ud for at finde sin niece.  


Gode kampscener
Dette biiver startskuddet på en lang række fede kamp sekvenser, som helt klart er det der holder den her film oppe. Men på trods af disse scenerne, så er det allerede set før. Det er altsammen ved at være så gennemtæsket, at det er lige før at det ikke er fedt mere. Men jeg må dog indrømme, at det stadig virker på mig, men det kunne være rart med fornyelse indenfor genren - Ganske som vi så det i Blade filmene. 

Skal den ses
Efter min overbevisning skal alle film ses, men man skal ikke forvente sig det store af denne film. Grunden til dette er, som jeg også lagde ud med at sige, nemlig at man har set meget af det før. Det er begrænset hvor mange nye spor denne genre kan køres over på, og det burde tages op til overvejelse om, at genren skulle på køl de næste par år. Herved vil fanskaren måske få et pusterum, og filmskaberne mere tid til nye ideér. 

Men hvis du er fan af vampyr film, og du brænder for at se Paul Bettany folde sig ud på lærredet, så er Priest en film for dig. 

"Priest" havde premiere d. 16 juni, 2011
ANNONCE
Del

Seneste nyt

ANNONCE