Aniston

Poul Dissing og Benny Andersen

...og nu er kaffen klar, samt et box-sæt med 40 års musik.

Povl Dissing og Benny Andersen gør status med et eksklusivt bokssæt, der samler 77 sange over syv cd'er og genopdager den glemte film om Svante på dvd.
Poul Dissing og Benny Andersen
Svante Svendsen ville have hadet at skulle fejre 40 års fødselsdag, så helt i hans ånd nøjes vi med at fejre, at det i år er 35 år siden, Povl Dissing og Benny Andersen for første gang udsendte viserne om den melankolske halvsvensker.

Siden er Svantes Viser blevet det nærmeste vi herhjemme kommer moderne folkeviser. Da Kulturministeriet i januar 2006 affyrede sin kulturkanon, var viserne selvskrevne på listen, fordi de både er fælleseje og samtidig ikke skyder med løst krudt, når de skildrer danskerne og Danmark.
 
Svantes Viser gjorde med et slag en elsket digter endnu mere elsket. Samtidig forvandlede pladen Povl Dissing fra en sær, forkætret sanger til noget nær folkekær. Uden at han i øvrigt ændrede sin sangstil.
 
Samarbejdet omkring Svantes efterladte sange blev indledningen til et mangeårigt makkerskab mellem Povl Dissing og Benny Andersen. Og det folder sig facetteret ud på dette bokssæt, som udover Svantes Viser, rummer følgende albums: Oven Visse Vande, Hymner Og Ukrudt, Over Adskillige Grænser, I Al Slags Vejr, Skynd Dig Langsomt og Til Rosalina.

Blandt sangene kan nævnes klassikere som "Svantes Lykkelige Dag", "Brev Fra Dig", "Muddermålet". "Da Jeg Mødet Dig", "Go' Nu Nat", "Virus Blues", og "Aftentur Med Rosalina". Men også en lang række, måske mindre kendte sange, der viser, at nok er Dissing og Andersen så danske som campingvognen, termokanden og joggingdragten, men man kan ikke tage dem til indtægt for et Danmark, pyntet med stokroser. Det skulle da lige være, hvis stokroserne har torne.
 
"Livet er ikke det værste man har" er den indlysende titel på dette bokssæt. Og det kan godt være, at i deres verden er kaffen altid snart klar, men sangene viser, at Povl Dissing og Benny Andersen sandelig fik puttet noget i kaffen undervejs. Og det har ikke altid været sukker.
 
Release: 10. November 2008
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce