Aniston

Post Danmark

Mage til inkompetente fjolser

Man må tro, at Post Danmark, om nogen anden, og dets bude burde have styr på de forskellige gader og stræder i Danmark - ja, selv efter kommunesammenlægningen, hvor en del har ændret sig, men undertegnede måtte sande, at det har de ikke.
Post Danmark
Jeg bor på det gudsforladte sted kaldet Trekroner. Udover RUC er der stort set ingenting, men det har ikke hindret Postbudet i at komme forbi hver dag med breve, reklamer og andet, og selvom der ikke er et husnummer på den bygning jeg bor i, så har jeg altid fået min post.
 
Jeg har egentlig været godt tilfreds med de rødklædte folk, der troligt bringer post og pakker ud til mig, og når jeg ikke har været hjemme, jamen, så har jeg da også gået de omkring to kilometer op på posthuset i Roskilde for at hente pakkerne; og jeg var overbevist om, at det ville forblive på denne måde. Men jeg tog fejl.
 
En dag jeg kommer hjem efter en tur til København, ligger der en lille, fin seddel i min postkasse. Jeg læser sedlen og ser, at posten har været forbi med en pakke, men at jeg ikke har været hjemme, så jeg kan afhente den i postbutikken i Jyllinge.
 
Jeg tænkte, "fint, den kan jeg jo hente, efter jeg har været til eksamen." Jeg gik op til min lejlighed, og det var først da jeg havde fået taget overtøjet af, at det gik op for mig, hvad der egentlig havde stået på den seddel.
 
Jyllinge? Hvor fa'en ligger Jyllinge? Hvorfor ligger min pakke i Jyllinge? Hvordan skal jeg komme til Jyllinge? Hvorfor har postbudet ikke afleveret pakken på det lokale posthus? Hvad er der gået galt for det postbud?
 
Efter at have fundet ud af, at Jyllinge åbenbart er en by 10 - 15 kilometer nord for Roskilde, ringede jeg til Post Danmarks kundeservice, for jeg vil ikke finde mig i at rejse halvdelen af Sjælland igennem bare for at hente en bog.
 
Damen, jeg fik fat i, var egentlig ganske flink, men en anelse tungnem. Det var først da jeg for tredje gang fortalte hende, at jeg ikke boede i Jyllinge, men i Roskilde, at det gik op for hende, at der var noget galt. Og efter at have forklaret hende to gange, at jeg plejer at hente pakker på det nærliggende posthus i Roskilde, gik der et lys op for hende.
 
"Så du har før hentet pakker, sendt til dig, på et posthus i Roskilde og ikke i Jyllinge?"
 
På den mest rolige måde fik jeg sagt "ja". Hun satte mig på hold og ringede til postbutikken i Jyllinge, men de tog ikke telefonen, og hun kunne heller ikke få fat i posthuset i Roskilde. Da hun vendte tilbage til mig, tilstod hun, at hun ikke kunne forstå, hvad der var sket, og at hun ikke anede, hvor min pakke lå.
ANNONCE
Post Danmark
Jeg var ved at blive godt vred. Én ting er, at der kan ske fejl, men en anden ting er, når de mister pakkerne. Jeg tog en dyb indånding og sagde, at jeg gerne ville have bragt pakken ud igen. Kvinden sagde så, at det ville koste 35 kroner. På det tidspunkt var jeg ved at koge over. Hvordan kan de tillade sig at tage penge for noget, hvor de har begået en fejl?
 
Jeg sagde ja til at få pakken ud igen, for at tage til Jyllinge vil koste mere end at få den bragt ud. Den tungnemme kvinde går i gang med at taste mine oplysninger ind samtidig med, at hun giver tydeligt udtryk for, at hun ikke kan finde ud af at betjene sin computer. Pludselig siger hun: "Ja, da det jo ikke er et posthus, men en postbutik, så kan de ikke modtage e-mail, så jeg er nødt til at sende et brev til dem."
 
Jeg var lige ved at komme med en spydig kommentar om, at det nok ikke ville komme frem til den rigtige afdeling, men af ren og skær høflighed så undlod jeg. I stedet fik jeg sagt tak og farvel.
 
Da jeg et par dage efter var oppe på det nærliggende posthus, var alle mine pakker der heldigvis - også den, der havde været en tur Jyllinge - og jeg skulle ikke betale!
 
Ikke nok med at Post Danmark har ansat folk uden sans for geografi, så er deres kundeservicemedarbejdere heller ikke alt for kompetente. Og når man nu er i gang med at brokke sig over dem, så kan man vel ikke undgå at kommentere deres priser. Hvorfor skal det være så dyrt at sende breve og pakker?
 
Nå, men man kan vel altid glæde sig til 2009, hvor de mister monopolet på at bringe post ud til private, måske vil lidt konkurrence ikke bare gøre det billigere at sende post, men posten vil måske også komme frem!
ANNONCE
Del

Seneste nyt