Aniston

PMS - Premenstrual Syndrome

Man ved det snart kommer.... Ens menstruation, hvor man er træt og lidt ved siden af sig selv nogle gange og så varer det mellem 4 - 7 dage - ØV!

Mange kender det der med at sove hele natten og først vågne ved 11 tiden om formiddagen og stadig være træt og ked af noget som ikke er særligt stort - f.eks. at se opgivende i ens tøj skab som man gør næsten hver dag, men idag er det bare så deprimerende at man har lyst til at tude.
ANNONCE
PMS - Premenstrual Syndrome
Eller hvis man har en aftale med sin kæreste, som så ringer og aflyser hvor på andre dage ville det være helt i orden, da man bare kan lave en anden aftale, men lige præcis i dag får man tårer i øjnene og føler det er fordi han ikke gider bruge sin tid sammen med en.

De dage op til en menstruation, er en fase man kalder PMS (Premenstrual Syndrome). PMS opstår - og øges - når kroppen gennemgår hormonal turbulens f. eks ved pubertet, graviditet og før ens menstrution.

Når kvinder har PMS påvirker det både det psykiske, ens væremåde og ens fysisk på forskellige områder:

Psykisk:

Man kan få depresioner. Man føler sig ikke pæn nok, man hader ens eget spejl billede, mister livsglæde, har skyldfølelse, er nærtagende, har ingen motivation og man tænker meget på negative ting. man bliver hurtigt meget aggresiv og har masser af humør svingninger.

Ens væremåde:

Irritation, raseri og er meget slik-sulten.

Fysisk:

Ømme og størrer bryster og brystvorter, evt. smerter i underlivet.

Man føler hele ens krop reagerer, den er øm og nogle gange er der smerter der kommer i jag i underlivet, men man er ikke syg og det går tit og ofte over når ens menstruation melder sig.

Hvis man er en af dem som har en meget uregelmæssig menstruation, så er en god tommelfinger regel altid at den kommer ca. en uge efter man er begyndt at få nogle at de overstående symptomer.

Før i tiden hadede jeg min PMS men nu er jeg begyndt at se det gode ved det. Det er den eneste tid på måneden man kan tillade sig selv at overreagere og gøre præcis det man har lyst til, uden at tænke på andre, da man bare kan bruge PMS som undskyldning.

Det er også perioden hvor ens kæreste kun kan se på og lade det ske, for alle de argumenter han end ville bringe for at få kontrol over situationen, bliver nedlagt og slagtet ved bare at udtale de tre bogstaver: PMS......
ANNONCE
Del

Seneste nyt