Aniston

Plantkuren

Læs dig til, hvordan du sætter fokus på din mad - og dermed får et liv uden kræft!

6 ud af 6 stjerner
Plantkuren
Jane Plant fik for mere end 15 år siden brystkræft.

Og hun fik det ikke "bare" en gang. Nej, det blev til hele fem gange!

Men hun overvandt sygdommen - dog først da hun, godt hjulpet af sine erfaringer som professor i geokemi, fik forståelse for de dybere sammenhænge mellem kost og bryst- samt prostatakræft.

Nu har hun sat sig for at hjælpe andre med at forebygge disse kræftformer - eller at bekæmpe dem, hvis man skulle være blandt de uheldige, som allerede er "blevet ramt".

Forebyg og overvind kræften
Derfor har Jane Plant skrevet bogen "Plantkuren - din mad, dit liv", som netop er udkommet på dansk i anledningen af oktober måned - som efterhånden er alment kendt som brystkræftmåned her i Danmark.

Bogen giver opskriften på, hvordan du, ifølge Jane Plant og hendes kollega og medforfatterinde Gill Tidey, forebygger og overvinder bryst- og prostatakræft ved hjælp af det, du spiser.

Kuren der (måske) kan redde liv
Plantkuren viser, hvordan en kost af naturlige, rene og friske råvarer, uden mælkeprodukter, i følge Jane Plant, kan styrke kroppen og og give fornyet energi og større modstandskraft.

Og det er ikke bare en kur eller en form for udrensning. Nej her er tale om en ny livsstil, der åbenbart kan forebygge og overvinde bryst- og prostatakræft og supplere traditionel medicinsk behandling.

Plantkuren kan således ikke kun give håb og opmuntring til dem, der er i traditionel medicinsk behandling, den kan måske også hjælpe til med at redde liv.

Måltider til hele døgnet
"Plantkuren - din mad, dit liv" indeholder næsten 300 opskrifter på sunde, nemme samt mælkefri måltider med masser af grøntsager og andre sunde ting, der blandt andet er inspireret af det sunde kinesiske køkken, og som giver mulighed for at opbygge en sund og stærk krop.

Og uanset om du er syg eller rask, kan du hente inspiration til både morgenmad, frokost, middagsmad, desserter og mellemmåltider i bogen.

De fleste opskrifter er oven i købet ret nemme at gå til, og det er kun de færreste, der indeholder ingredienser, der ikke kan fås i den lokale Netto.

Umahros kloge ord
Det danske forord er skrevet af sundhedskok og ernæringsekspert Oscar Umahro Cadogan, der så klogt indleder bogen med:

"Kan man spise sig fra kræft? Kan man spise sig til kræft?"

Og ja, man kan i hvert fald spise sig til kræft, men kan man også spise sig fra det? Ja, det mener Jane Plant jo...

Mælk... Skal? Skal ikke?
Nu har jeg (heldigvis!!) ikke brystkræft, og jeg har heller ikke prostatakræft inde på livet, og det håber jeg da forbliver sådan!! Men derfor har bogen været interessant at læse alligevel - selvom hele projektet virker lidt uoverskueligt, hvis man skulle kaste sig ud i det.

Plantkuren bygger lidt på nogle af de samme principper, som Kernesund-konceptet gør, og lægger således eksempelvis op til, at mælk og mælkeprodukter er fy-fy.

Det får man jo efterhånden tudet ørerne fulde med af mange forskellige selvudråbte eksperter, mens de officielle kostråd stadig anbefaler en halv liter mælk dagligt. Så hvad er skidt, og hvad er kanel? Jeg ved det ikke...

Faktum er dog, at jeg i hvert fald vil have svært ved at skære mælk og mælkeprodukter helt ud af min kost!

Men hvis nu jeg fik valget mellem brystkræft og min sædvanlige økologiske skummetmælk på müslien om morgenen, ved jeg jo godt, hvad jeg ville vælge!

Ny livsstil eller bare inspiration
Alt i alt har "Plantkuren - din mad, dit liv" været spændende læsning, der har sat nogle ting omkring kost i perspektiv. Men den kræver også en ordenlig omgang oprydning i køleskabet og spisekammeret!

Bogen byder dog på spændende nye måder at gøre tingene på og giver inspiration til, hvordan man kan leve, hvis man vil gøre sit for at undgå kræften. Og så kan man jo rydde op og ud og rette sig efter det eller håbe, man aldrig bliver ramt af den skræmmende folkesygdom.

Opskrifterne giver desuden god inspiration til retter - uanset om man vil efterleve Plantkuren eller ej.

Man kunne dog godt savne nogle fotos af de mange opskrifter, der er i bogen. For der er faktisk ikke et eneste billede i den.

Det kan selvfølgelig også være, fordi man i dag er så forkælet, at man er vant til at blive lokket af billeder i kogebøgerne. Men det er altså også lækkert at kunne smugkigge retten, inden man kaster sig ud i kokkerierne.

Men igen... Hvis man kan snyde canceren ved at spise retterne, er man nok ligeglad med, hvordan maden egentlig ser ud...

Og har du brystkræft i familien, så vil bogen måske kunne være din redningsplanke? Hvem ved...

"Plantkuren - din mad, dit liv" er skrevet af Jane Plant og Gill Tidey og udgivet af Forlaget Aronsen i oktober 2010 til vejl. udsalgspris på 248 kr.
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce