Aniston

Pirates of the Caribbean 4 - 3D

Johnny Depp er tilbage i rollen som Jack Sparrow, og legenden lever videre.

8 ud af 6 stjerner
Pirates of the Caribbean 4 - 3D
Vi så ham i den første, anden og tredje film, og tænkte, at denne trilogi var afsluttet bedst mulig. Men nu er han tilbage, og mere underholdende en hidtil.

I rollen som den berygtede pirat Jack Sparrow, når Johnny Depp nye højder, når det gælder de hurtige replikker , den klumsede og næsten halvberuset gang art, og alt dette sammen med et næsten nyt cast. Og her taler vi store stjerner og små, som hver især sætter deres præg på den nye fortælling.

Filmen tager ikke sin begyndelse på havet, hvilket vel er, hvad man forventer, men derimod i Londons gader. Her er Jacks mål at befri sin "trofaste" styrmand "Gibbs", og dernæst at finde frem til sit elskede skib "The Black Pearl".
Situationen tager dog en drejning, da Gibbs fortæller ham, at en anden Jack Sparrow også rekrutterer i byens gader, og så tager historien fart.

Ungdommens kilde
Cliffhangeren fra den tredje film i rækken, lagde ligesom op til en søgen efter ungdommens kilde - en skat som var lokaliseret på et stjålet skattekort.

Dette er også målet med denne film, men som altid, er det en rejse Jack Sparrow for sig fumlet med på, uden egentlig at vide hvad han går ind til. Gennem sin improviseret tilgang til livet, flasker mulighederne sig for ham, men bag enhver pirats ansigt (mand eller kvinde) lurer forræderiet  og så skal intet mere afsløres.

Walt Disney og min ærlige mening
Jeg skal være ærlig og sige, at jeg ikke var synderligt imponeret over 2'erne og 3'eren, men med denne, er det som om, at vi bliver taget "back to square one". For det første, havde mange af de tidligere karakterer, efter min mening, udspillet deres rolle, og hvis de havde fortsat historien om Will Turner og Miss Swann, havde jeg da også forladt salen i protest.

Men det gjorde de ikke!

I stedet introducerer de en nydelig Penelope Cruz, som faktisk formår at levere det, der må siges at være en kvindeligt modstykke til Jack Sparrow, i den forstand, at hun fysisk ligner ham på flere niveauer ;)

Så med hende om bord, samt første styrmand Gibbs, Keith Richards i rollen som "The Pirate King" (Sparrow's far), og Ian McShane som den onde "Blackbeard", er denne film godt kørende, og igen i stand til at føde en efterfølger :)

3D fis!
Jeg forstår, "til en forandring", ikke dette 3D hype, der ikke giver mig andet end en øm næse, efter et par alt for små briller. 

I en film som denne er det som om, at det ikke er nødvendigt med 3D, men det er nok bare mig, der ikke kan følge med. 

Personlig er jeg glad for at jeg stadig har mit gode syn, og bliver derfor skeptisk, når jeg i biffen skal tage briller på. 
Anyway, jeg lader det være op til den enkelte at bedømme.

Man må elske Disney
I hvert fald, er det sikkert, at denne film skal ses af unge så vel som gamle, og her er det vigtigt at tilføje, at selvom dette er en ny historie med nye skuespillere, så kommer den stadig i det samme format. 

Jack Sparrow er den samme, og dermed har vi også at gøre med den samme "lagkage/falde på røven humor". Men er det ikke også det vi elsker? Dette Disney præg: "nu får jeg en ambolt i hoved, ryster på hovedet og rejser mig op igen". Det er det der stimulerer lattermusklerne, og med dette sagt, ønsker jeg alle en rigtig go' film :)   

"Pirates of the Caribbean 4 - I ukendt farvand" havde premiere den 19. maj 2011.
ANNONCE
Del

Seneste nyt

ANNONCE