Aniston

Pigerne fra Riyad

Sex and the city på arabisk, møder 1001 nat anno 2009.

Kvinder verden over er ens, når det kommer til kærlighed og de ting som optager vores inderste. Hvad der imod er meget forskelligt er de vilkår som kærligheden har at vokse under.
Pigerne fra Riyad
Hvor vi her i Danmark kun er begrænset af hvorvidt følelserne er gensidige, er det for kvinderne i Saudi Arabien meget anderledes.Her er det ikke hjertet der bestemmer, men familien og samfundet. Saudi Arabien og de omkringliggende lande har altid været, og er stadig et lukket land. Et land som vi andre ikke kender ret meget til. Men det ændrer sig i takt med at stærke og modige kvinder som Rajaa, tør åbne op og dele deres viden og drømme med resten af verden.

Pigerne fra Riyad startede derfor meget naturligt som en række e-mails. Men meget hurtigt blev antallet af modtagere mangedoblet, og endte med at blive genstand for meget og heftig debat i den arabiske verden. Der var dem som tog afstand fra dem, og som mente at Rajaa, ikke gengav det sande billede af det saudiske samfund. Men der var samtidig også dem, som så frem til den ugentlige mail-historie, og som støttede op omkring hende. 

Fra starten af mailene var det klart, at Rajaa selv var en af de fire piger der bliver fortalt om, men hvorvidt sløret bliver løftet, og hendes sande ansigt og navn afsløret, må forblive en hemmelighed da det netop er en af de spændende detaljer i bogen, og som jeg syndes læseren selv skal have lov at gætte sig til. 

4 piger følger man bogen igennem. Den udadvendte Michelle, som er vokset op i Amerika, og som kun svært kan finde sig til rette i den lukkede Saudi arabien. Gamrah som bliver skilt fra hendes mand kort efter brylluppet, fordi hun gør det han har sukket efter i måneder, nemlig giver ham sin mødom. Sadeem som bliver gift med en mand som ikke elsker hende, men som igennem mange år har elsket og boet sammen med sin kæreste i USA. Hun bliver gravid i sit forsøg på at redde ægteskabet, blot for at det hele giver bagslag på en måde hun ikke havde drømt om. Og endelig Lamee, den eneste af de fire veninder der virkelig finder kærligheden og får sine drømme opfyldt. 

Pigerne fra Riyad løfter ikke kun sløret på 1001 og en nat's eventyr, men er også så velskrevet at det er en af den slags bøger, man kun med et dybt suk kan lægge fra sig igen. Det eneste negative der er at sige om den, er at den sluttter alt for tidligt.

Bogen udgives af forlaget Borgen og koster 299,-
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce