Aniston

Piger i trøjen

Når kvinder gerne vil trække i de militær grønne klæder…

Piger i trøjen
Hvis man som kvinde snakker værnepligt med nogle af det modsatte køn, kan man være næsten sikker på at spørgsmålet: "Skal kvinder så have værnepligt?" bliver nævnt. Ikke alle kvinder er vilde med den tanke, men hvad med dem der gerne vil i hæren? Jeg spurgte to tøser om deres holdninger og ønsker til militæret.

Hvad synes i om ligestilling med henblik på værnepligt? Bør kvinder oftere trække i trøjen?

Anne: Jeg synes at der skal være værnepligt for alle, kvinder skal også kunne indkaldes. Jeg synes ikke at det kan være rigtigt, at man fratager unge mænd deres liv i 4 måneder udelukkende på grund af deres køn. Enten skal der være værnepligt for begge køn eller også skal den gøres frivillig!

Hvorfor har i besluttet jer, for at trække i de grønne klæder?

Lotte: Jeg vil gerne prøve mine grænser af, se hvor meget man kan klare, og så gider jeg ikke høre på mere brok fra mænd om ligestilling og værnepligt!

Anne: En dag da jeg var ude for at besøge min storebror, sad jeg i bussen og tænkte over hvad der skete i mit liv lige nu. Jeg gad ikke arbejde på mit daværende arbejde længere, der måtte bare ske noget nyt. Jeg gider ikke tage på universitet nu for at bruge hovedet, jeg vil gerne have nogle fysiske udfordringer for én gangs skyld frem for alle de boglige. Og så vil jeg gerne forsvare mit land i tilfælde af krig! Svarede hun med et smil.

Lotte: Netop som Anne siger, så bliver der sat mere fokus på det boglige frem for det fysiske, og jeg vil gerne prøve kræfter med noget anderledes.

Begge grinende i kor: Og så ser vi hamrende godt ud i army-grøn!!!

Er det fordi, i vil bevise noget rent fysisk?

Anne: Jeg vil gerne bevise noget over for mig selv. Det har ikke noget at gøre med fyres syn på det "svage" køn...

Lotte: ...måske også for at ændre lidt på synet af kvinder som det "svage" køn, det er godt nok ikke alle mænd, som anser kvinder for svagelige, men der sidder stadig nogle tilbage, der ikke helt har forstået det endnu.

Skal I i virkeligheden ikke bare ind og lure på fyre i uniformer?

Anne: Nej! Unge fyre på 18 gør ikke så meget for mig... Og eftersom jeg ikke er særlig autoritetstro, tvivler jeg på, at jeg scorer en konstabel.

Tøserne kigger en gang på hinanden med et lumsk smil...

Lotte: Hvad er det dog for en fordom? Fyrene er da hele formålet med turen!

Anne: Shhh... Du må ikke afsløre vores plan... ha ha

Er sexchikane en bekymring for jer?

Lotte: Der bliver skredet mere ind overfor sexchikane i dag, og det er langt mindre tabubelagt end før i tiden, så det er ikke min største bekymring.

Anne: Vær bange, vær meget bange, jeg finder mig absolut ikke i noget. Jeg ville straks gå til den overordnede!!! smiler stort... Omvendt er det okay! Jeg har desuden hørt, at man som kvinde bliver kaldt for kost, og så er det jo godt at vi kan give "moders lille ho" svar på tiltale!

Hvilke fysiske optagelseskrav skal man kunne leve op til?

Anne: Man skal bestå en løbeprøve til sessionen, der er på 2km på under 13:45 minutter for kvinder og 12 minutter for mænd.

Desuden skal man som kvinde også lave 13 ryg- og mavebøjninger og for mænd er dette 16 af hver. Man skal bare være i en okay grundform. Men jeg regner med, at det bliver en fysisk udfordring alligevel.


Hvilke forskelle har i så udsigt til og hvad synes i om, at i ikke bliver helt ligestillet alligevel?

Lotte: Der er fysisk, en forskel på mænd og kvinder, så lidt forskel vil der altid være, men kun til selve sessionen. Under resten af forløbet skulle det minimum være lige så hårdt for kvinder, hvis ikke værre.

Anne: Som kvinde er der større chance for at ende på et kontor frem for at ende i marken, hvilket stinker. Så det er en ekstra udfordring at skulle prøve at begå sig i en "mande-verden".

Vi ønsker dem al held og lykke med militærkarrieren, og krydser fingre for at de mandlige soldater slipper helskindede forbi de to aspiranter.
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce