Aniston

Pige i byen

Krig: alle mod alle!

Har du husket rustning og boksehandsker, når du skal i byen? Du skal nemlig være klar på et par næveslag, nogle skældsord og en god dosis usikkerhed.
Pige i byen
Jeg er ikke en pige, der går vildt udfordrende klædt og heller ikke en, der taler meget med fremmede mennesker eller provokerer folk. Alligevel har jeg de sidste mange gange, jeg har været i byen, tænkt tanken, at jeg da godt kunne bruge min neglefil som våben, eller om jeg måske skulle tage en Nivea deodorant-spray med, der kunne fungere som en dårlig erstatning for en peberspray. hvis nu der skulle ske noget.

Jeg går meget i byen for tiden. Jeg bor i Aalborg og går derfor i "gaden". Det er altid skægt, og jeg hygger mig, men jeg føler en større og større usikkerhed ved at skulle gå alene rundt og ned til min bil, når jeg skal hjem.

Selvfølgelig har vi altid skullet passe på os selv og holde øje med fremmede, der kommer lidt for tæt på, men det bliver værre og værre. Jeg har oplevet at blive skubbet rundt, få en på kassen, og jeg er også blevet taget kvælertag på, så jeg røg op over en bar - alt af komplet fremmede mennesker, som jeg ikke har haft nogen kontakt med.

Normalt er det hyggeligt, hvis en fyr kommer over og vil snakke. Men nogle gange forstår de ikke en hentydning, og selvom man mange gange siger, at man ikke er interesseret, så bliver de ved med at stirre på en, stå tæt og sige ubehagelige ting. Og det bliver ikke bedre, når han skal indrømme det lille nederlag overfor vennegruppen, som så derefter råber: "Fede kælling!" og
Det er ikke for at nedgøre det mandlige køn, for piger er lige så slemme og nogle gange næsten værre. Man hører om, at der kommer flere og flere pigebander og pigeslagsmål, og det er ikke engang løgn! Vi er i gaden, og der er konstateret krig, alle mod alle!

Den der søde pige hyggenak på toiletterne er erstattet af onde blikke og skub på dansegulvet. Man kan ikke sige "Gider du holde op?" eller andet i den dur, uden at få smækket et "Vil du noget?!" tilbage i hovedet. Og det er ikke bare snak, nej, pigerne er klar med opsmøgede ærmer og knyttede næver.

Det hjælper heller ikke, at lygtepæle rundt omkring nu har været slukket i nattetimerne, så der er komplet mørkt. Heller ikke at man også hører om taxa chaufførere, der rager på de unge piger og politibetjente, der er lidt for hårdhændede. Kan man virkelig kun føle sig helt tryg i sit eget hjem?

I sådanne stunder er mine mandlige venner uundværlige. De passer på mig og guider mig væk fra de store brød, der er klar til at smaske nogen ned. Jeg har også en veninde, der aldrig vil lade mig gå ned til bilen alene og altid følges med mig. Det kan godt være, det lyder som en lille unødvendig ting, men der sker virkeligt mærkelige ting derude.

Jeg ved godt, at gaden er et kødmarked, der er altid fyldt til bristepunktet i weekenderne, og folk har fået lidt for meget indenbords. Men det er da trist, at man skal føle sig usikker og overveje, hvad man kan bruge til at forsvare sig med, hvis nu man blev overfaldet på vej hjem. Vi vil jo helst ikke være reduceret til en gang brydning, usikkerhed og tilsvining hver gang, vi dresser up og tager i byen for at hygge, ellers kan vi lige så godt finde boksehandskerne frem med det samme.

Selvom vi har ansvar for at passe på os selv, ville jeg alligevel ønske, vi var bedre til at passe på hinanden i byen. Det kan gøres ved bare at holde øje med og følge hinanden til biler og hjem.
Bare forestil jer de slemme ting, vi måske vil have forhindret ved at bruge bare ti minutter på en anden person.
ANNONCE
Del

Seneste nyt