Aniston

Piercinger...

At gennembore sin krop med nåle

Piercinger...
Mange er helt pjattede med alle piercinger, hvorimod andre ikke helt kan "forstå" den dille, andre kun kan lide udvalgte piercinger, mens nogle endda fordømmer det. Men hvad går det med piercinger ud på? Her er lidt gode råd og personlige erfaringer, som forhåbentligt kan oplyse emnet.

Hvad er det? Og hvor stammer det fra?

En piercing er en form for udsmykning af kroppen. Det er som sagt ikke alle der bryder sig om det, men at påstå piercinger er noget moderne bras, er en meget forkert opfattelse.

I biblen kan man læse om en af de første piercinger, da Isaks kone får en ring af guld i næsen, og navlepiercingen er oprindeligt fra det gamle Egypten.

Ja men hvad så med intim piercingerne tænker du nok, men ak ja de er også en gammel nyhed, den engelske Dronning Victoria opfandt "Prins Albert"(edit; gennem urinrør i penishoved) piercingen.

Dronningen brød sig ikke om synet af hendes mand (Prins Albert) i stram trikot, da hans ædlere dele tydeligt kunne ses igennem, han blev derfor piercet, så den kunne lænkes godt fast til låret!

Rygterne

Der er spredt mange rygter om piercingers effekt på kroppen, så som hvis du får piercet brystvorterne, vil det skade amningen, når tid kommer.

Der var også nogle unge i Norge, der engang "døde" af en tungepiercing. De fik en meget alvorlig streptokok infektion, som førte til en blodforgiftning og ja det døde de af, fordi de ikke fik hjælp i tide.

Du bør selvfølgelig altid være forsigtig med piercinger, tal lidt med din piercer inden, specielt hvis du har nogen spørgsmål, de gode piercere er til for at vejlede dig i dit valg ikke skade dig.

Vil du læse mere om piercingens historie, priser og flere gode råd kan du kigge ind på Piercing Info eller sundhedsråd om piercinger på Netdoktoren om piercinger.

At blive piercet

For at skabe lidt mere indblik i piercings forløbet, tog jeg nogle billeder ved min sidste tur hos pierceren, så her kommer lidt "Show and tell fra en, der har prøvet det et par gange og en "nybegynder".

Første gang jeg blev piercet, er efterhånden over 5 år siden, jeg startede med navlen og havde svoret at jeg ikke ville have andre, men sådan blev det ikke helt...

Lidt over et år senere fik jeg så lavet en i næsen, året efter to i ørekanten og et halvt år senere fik jeg så en i læben. Nu mente jeg endnu engang at der ikke var flere jeg ville have lavet, eller det vil sige jeg har altid godt ville have i tungen, men man har trods alt hørt så mange rygter og alt muligt andet skidt og møg, så den havde jeg udelukket... Troede jeg!

Halvandet år efter min piercingen i læben, tog fanden ved en af mine veninder. Hun måtte bare pierces, så som den gode veninde jeg er, tog vi sammen ned til en piercer, bare for at "kigge" på det, og selvfølgelig endte det med at hun fik én i næsen før vi forlod forretningen.

Normalt skulle man tro, at når man har set nogen få et styks lang nål gennem næsen, så burde man blive kureret for sin piercing trang, man kan nemlig godt blive lidt bidt af det, men nu er jeg jo ikke helt normal, så det vækkede alle mine abstinenser for at få en ny.

I lang tid det vil sige en lille måneds tid gik jeg rundt og tænkte, grublede og overvejede nøje, men lysten ville ikke forsvinde igen. Da den samme veninde så besluttede at nu måtte hun også bare have en i navlen, drog vi endnu engang af sted, denne gang fik jeg lige taget et par billeder og tænkte at denne oplevelse måtte deles med andre, der enten allerede har en hang til piercinger, dem vil vide mere og dem der bare prøver at forstå fascinationen.

Men min veninde gik i hvert fald under nålens behandling atter en gang.
ANNONCE
Piercinger...
Piercinger...
Jeg tænkte, at jeg i Aniston.dk"s navn måtte undersøge, hvor slemt det egentligt kunne være at få en piercing i tungen. Jeg kan trods alt kun udtale mig på egne vegne, for det er meget forskelligt fra person til person og fra smertegrænse til smertegrænse, hvor ondt dette gør, og præcis hvordan det foregår.

Jeg valgte den piercer, der har lavet min fire foregående piercinger og forhørte mig lidt om det hele inden. Vi piger gik så ud og nød en frokost, da jeg nok ville have lidt lettere spise besvær i de næste par dage. Og så gik turen tilbage til gutten med nålene...
ANNONCE
Piercinger...
Piercinger...
Selve forløbet

Jeg kom ind og satte mig i stolen, pierceren snakkede lidt med mig om alt muligt mærkeligt, imens han fandt "Du vil gerne ha" lidt bedøvelse, ja selvfølgelig vil du det!" sagde han pludselig og beordrede mig til at stikke tungen ud, han sprøjtede en smule bedøvelse på, der smagte grimt af sprittet banan. Der gik et øjeblik før det virkede, så måtte jeg skylle den værste af smagen ud med noget vand.
ANNONCE
Piercinger...
Han skulle nu optegne en fin lille prik, der hvor mit kommende udsmykning skulle sidde, det krævede at jeg skulle folde min tunge i, ud, rulle den rundt og forme den på andre mærkelige måder, så den kom til at sidde rigtigt. Det var dog ikke helt nemt, idet tungen lige var blevet bedøvet og havde fået sin egen mening om sin opførsel.

Da han så havde lavet en prik og jeg havde godkendt stedet, tog han en fin lille tang frem til at holde på den vilde tunge under piercings seancen. Forståeligt nok er det lidt svært at tage billeder af sig selv, imens man får en nål stukket igennem sin tunge, men sådanne her ser det ud.

Det gjorde faktisk ikke ondt, selvfølgelig kan du da mærke det, men at får en i både næse og ørekant er langt mere ubehageligt, end et så blødt sted som i tungen.

Han skruede den i og det hele var overstået på fem minutter.

Jeg fik lige
Opsummering

Når man får en piercing, skal man altid huske at passe og rense den i de første 4 ugers tid, piercinger i læbe og tunge skal også skiftes til en mindre stav i løbet af en 3 ugers tid.

Følg de anvisninger du får af din piercer. Hvis der er problemer eller noget du undrer dig over, så tag hen og snak med din piercer, det er det han er der for.

Husk på at en piercing altid kan tages ud igen, den er ikke permanent som for eksempelvis tatoveringer, og den efterlader sjældent mere end en lille prik.

Forbered dig på den værst tænkelige smerte, så vil du næsten med garanti blive glædeligt overrasket.
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce