Aniston

Patientbisidder: Hvad er det, og hvorfor skal man bruge det?

Der er mange ting, som man kan bruge, når man er i gang med et sygdomsforløb. Man kan bruge sin medicin. Man kan lytte til lægen. Man kan tage fat i sine pårørende. Men nogle gange kan det være nødvendigt at bruge ekstra hjælp til sygdomsforløbet. 

Her kommer en patientbisidder ind i billedet. 

Hvad er en patientbisidder?

En Patient Bisidder er en person, som hjælper dig igennem et alvorligt sygdomsforløb på forskellige måder. Herunder får du nogle eksempler på, hvad en patientbisidder i Stenløse kan hjælpe dig med under et sygdomsforløb. 

  • Tage med til lægesamtaler:

En patientbisidder kan for eksempel tage med til de lægesamtaler, du skal til. Når man er alvorligt syg, kan man måske have svært ved at huske, forstå eller opfatte de ting, som lægen fortæller. Derfor er det en fordel at have en patientbisidder med, som kan hjælpe med dette. 

Du behøver dog ikke at tage patientbisidderen med til alle eller nogen lægesamtaler. Du kan også blot benytte bisidderen til at hjælpe dig med at forberede dig på lægesamtalerne. 

  • Forstå din journal:

Det kan også være svært at forstå din journal, når du er alvorligt syg. Hertil vil din patientbisidder sørge for, at du har fuld forståelse over alle dele af din journal. 

Patientbisidderen har også en sundhedsfaglig uddannelse, som kvalificerer bisidderen i at forstå og formidle din journal til dig. 

  • Tale om dit sygdomsforløb:

Det kan også være rart og essentielt at tale om sit sygdomsforløb. Dermed kan du benytte patientbisidderen som én, som du kan snakke med. Patientbisidderen ved typisk godt, hvordan det er at stå i sådan en situation, hvilket kan hjælpe dig med at føle dig tryg. 

ANNONCE

Hvorfor bruge en patientbisidder?

Det kan være svært at håndtere mange af de ovenstående problemer selv eller med sine emotionelle pårørende. Derfor er en patientbisidder oplagt at tage fat i. 

Del

Seneste nyt

ANNONCE