Aniston

Paris Hilton

Berygtet for sine udskejelser, berømt for sine evner til at skabe mode

Hun er sladderbladets yndling, arving til et imperium og kun berømt for sin berømmelse og sit store forbrug af mænd. Men Paris Whitney Hilton, 26, er også mere end det. Hun er et fænomen. Et stil-ikon på linje med Marylin Monroe, Kate Moss og Prinsesse Diana.

Paris Hilton
Paris Hilton er en af arvingerne, til den formue hendes familie har optjent igennem hotelkæden Hilton Hotels. Det kan vel derfor næppe undre nogen, at Paris Hilton tilbragte en stor del af sin barndom i en suite på et af New Yorks fineste hoteller sammen med sine tre søskende.

Den blonde pige ville dog, på trods af sit berømte efternavn, skabe sig sit eget. Som hun selv siger: "I don't want to be known as the granddaughter of the Hiltons. I want to be known as Paris."

Som 19-årig havde hun skabt sig et navn i New York igennem forskellige modeljobs. Hun blev dog først verdenskendt, efter hun deltog i reality-programmet "The Simple Life". En hævngerrig ekskæreste øsede ekstra vand på Paris Hiltons møllehjul af berømmelse, da han spredte en sexvideo med hende på Internettet.

Stil-ikon og rollemodel
Som rollemodel har Paris Hilton et særdeles frygteligt omdømme. Det dårlige ry er især opstået på grund af flere fotos, hvorpå Paris enten tager stoffer, opfører sig ukontrollabelt eller drikker store mængder alkohol. Disse fotos har gjort hende til en kontroversiel figur i medierne.

Ser man derimod på blondinen som et stilikon, er hun ikke uansvarlig, men derimod meget bevidst. Hendes fremtoning er hendes forretning, og hun er en inspiration for mange kvinder - ikke blot på grund af hendes tøjstil og tilsyneladende ubekymrede og materielle levevis, men også på grund af hendes succes som forretningskvinde.

Far Hiltons penge lader ikke til at interessere datteren synderligt, hun vil selv knokle for det: "I've made all my money on my own without my family. And I work very hard."

Paris Hilton har tjent sine penge på forskellige måder blandt andet ved modeljobs, og ved at lancere parfumer, tøjkollektioner og en bamse formet som hendes berømte chihuahua Tinkerbell. Hun har udgivet en CD, og er forfatter til bogen "Confessions of a Heiress". Desuden har Hotelarvingen medvirket i flere film, blandt andet gyserfilmen "House of Wax", hvor hun blev nomineret til en MTV-award og vandt en Teen Choice Award for sin rolle.

Uafhængige Paris
Paris Hilton har ingen bestemt profession, men er allround. Hun er så at sige et billede på en frigjort kvinde, der nyder livet og gør hvad der passer hende. I Guardian Unlimited udtalte Paris Hilton i juli 2006:"A lot of women feel it's a man's world. Some people think all you need to do is marry a rich guy, and you don't need to do anything with your life. I would hate that. I don't care whether he has money or he doesn't, because I don't need it, and that's a good feeling that I don't have to worry about that."

Men er den frihed hun udstråler ikke fanget i det billede, hun selv og medierne har skabt af hende? Flere gange er hun blevet citeret for komplet tankeløse udtalelser, og hun udstråler en naivitet der ville gøre en malkeko misundelig. Men for Paris Hilton er det rent image, en forretning hun styrer med hård hånd og med stor succes. Hun har selv udtalt ordene: "I am a marketing genius", og dette lader ikke til at være løgn. Flere gange har hun fået en svimlende løn blot for at dukke op på et diskotek og vinke til folk.

At være et ikon for så mange kvinder verden over er et stort ansvar, hvilket Paris Hilton flere gange er blevet beskyldt for ikke at eje. I en undersøgelse lavet af Associated Press i 2006 blev Paris Hilton bedømt til at være den andenværste celebrity-rollemodel.
ANNONCE
Paris Hilton
Pressen har ofte anklaget Paris Hilton for at være forkælet, uansvarlig og uintelligent. Men at bruge ordet uintelligent om hende, er måske at tage for store skridt. En tåbe ville næppe kunne skabe sig en sådan succes - en succes der er baseret på personlighed og ikke karriere.

Verdenskvinden Paris
Som stilikon er Paris Hilton blevet beskyldt for at give små skolepiger underlivsbetændelse og forældrene mareridt. Men som oftest foretrækker hun den dyre stil med kjoler, høje hæle,
Kun få har set Paris Hilton uden Make-up, med uglet hår, iklædt en forvasket sweater og et par udtrådte kondisko.

Den blonde hotelarving udstråler perfektion, hvilket gør hendes stil så attraktiv. Det er måske derfor hun er blevet så populær, ikke blot i USA men over hele verden. Her har globaliseringen også spillet med til Paris Hiltons fordel. Alle kvinder, både i USA og resten af verden, læser stort set de samme modemagasiner og ser derfor de samme stilretninger.

Paris Hilton bliver ikke kun set i New York, men i hele verden, og er derfor med til at skabe den internationale mode. Blondinen har da også flair for at starte trends og promovere sig selv. Hun er en ener, og hun ved det selv: "I don't think there's ever been anyone like me that's lasted. And i'm going to keep lasting."
ANNONCE
Del

Seneste nyt