Aniston

Pandekagedagen

Den 20. februar er det Pandekagedag

Alle elsker pandekager, så hvad ville være med oplagt end en hel dag i pandekagens navn? Pandekagedagen bliver fejret i mange lande, og blev sidste år introduceret i Danmark. Men faktisk er Pandekagedagen ikke en ny tradition.
Pandekagedagen
Pandekagedagen er faktisk en gammel, kristen tradition. Så det er altså ikke bare endnu en udenlandsk tradition, der forsøges os påduttet i forbrugets navn.

I gamle dage fastede kristne 40 dage op til Påske, og i den periode måtte man hverken spise søde sager, æg, hvidt mel eller mælk. Derfor skulle disse råvarer spises inden fasten og hvad var så mere oplagt end at lave en ordentlig omgang pandekager?!

Pandekagedagen har i Danmark været kendt som "Hvide Tirsdag", netop fordi alle de forbudte råvarer er hvide. Pandekagedagen falder altid tirsdag efter Fastelavns søndag. Og det vil sige, at den i 2007 falder den 20. februar.  

Pandekagedagen er en dejlig andledning til at samles om pandekagebagning, pandekageløb og pandekage-højtlæsning.

Og pandekager hører uløseligt sammen med eventyr og børnelitteratur. Heksen, der bygger sit hus af pandekager og pandekagen, der triller afsted for ikke at blive spist.

Og mange af børnenes elskede helte er også vilde med pandekager. "Pippi Langstrømpe", "Alfons Åberg", "Pedersen og Findus" og ikke mindst "Rasmus Klump" fortærer lystigt store portioner pandekager.

"Pandekagedagens kombination af noget godt til maven og de gode historier om Pippi Langstrømpe, Peter Pedal og alle de andre pandekageenrusiaster i børnelitteraturen tiltaler i den grad danskerne" fortæller Erik Halse fra Tefal, der står bag introduktionen af pandekagedagen herhjemme og hjemmesiden, pandekagedagen.dk. Og han mener bestemt, at det en højtid, vi vil komme til at se meget mere til.

På hjemmesiden pandekagedagen.dk kan man læse mere om pandekagedagen i andre lande. Her er lækre opskrifter og tips til pandekagebagningen, og der er inspiration til pandekagelitteratur. Desuden kører der en konkurrence for børnene om at skrive det bedste pandekageeventyr.

Især børnene har stor glæde af pandekagedagen, men derfor kan vi andre jo også sagtens bruge den som en super god andledning til at samle familie og venner til at mæske sig i pandekager.
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce