Aniston

Påsketraditioner

Det er tid til påskeæg, påskefrokost og gækkebrev...

Påsketraditionerne i Danmark er ret nemme at huske. Men hvad laver man egentlig andre steder i verden i disse dage?

ANNONCE
Påsketraditioner
I Danmark handler påsken blandt andet om at skrive gækkebreve, drikke sig i hegnet og få påskeæg af venner og bekendte.

Vi spiser laksemadder og æg, når vi nyder påskefrokosten med de nærmeste, og vi arrangerer æggejagt i haven for ungerne.

I Irland gør man det dog lidt anderledes. Der deler man æg ud på langfredag, som man først spiser påskesøndag. Og så dekorerer man æg i lange baner.

Så deres traditioner adskiller sig ikke så meget fra det, vi selv kender.

Men i Finland klæder finske tøser sig ud som hekse på palmesøndag, mens drengene klæder sig ud som påskeharer. De går fra dør til dør med birkestokke, der minder lidt om fastelavnsris, og ønsker alle et godt og sundt liv, hvilket de bliver belønnet for med slik.

I Portugal derimod er traditionen, at man bager en påskekage, som er bagt med et æg inde i midten. Ægget symboliserer livets begyndelse og minde folk om vigtigheden af påskens historie. I nogle dele af Portugal indeholder kagen dog røget skinke i stedet for et æg... Jeg tror, jeg foretrækker et påskeæg og en laksemad?

Tager man derimod til Frankrig i påsken, så vil man opleve, at kirkeklokkerne kimer fra Skærtorsdag og frem til Påskesøndag for at fejre højtiden. Børnene leder efter påskeæg i haverne, for kirkeklokkerne har sørget for, at de ligger og gemmer sig der.

God påske - uanset hvordan du fejrer den!


ANNONCE
Del

Seneste nyt