Aniston

Påskeæg og barnesind

En hyggelig dag i påskens tegn

Påsken er lige rundt om hjørnet, og mange er allerede gået i gang med at planlægge de lækre påskefrokoster. Men mangler du inspiration til, hvad du kan bruge dine dage på op til påske, så læs endelig videre.
Påskeæg og barnesind
Påsken er endnu et tidspunkt, hvor man, uanset alder, kan finde sit barnesind frem og nyde godt af de barnlige, men alligevel hyggelige traditioner.

Gækkebreve
Man bliver bombarderet med latterlige kædesms-beskeder, der ligesom de gamle, smukke gækkebreve handler om påske og håbet om et påskeæg. Men at erstatte håndlavede gækkebreve med intetsigende kædesms'er er der intet smukt i - tværtimod. Så læg telefonen fra dig, og find papir og saks frem i stedet. Gå en tur i skoven og led efter vintergækker på skovbunden, vrid din hjerne for gækkevers, der er lidt mere originale end;

"Mit navn det står med prikker - pas på det ikke stikker"

Når du så kommer hjem, med vers på hjernen, vintergækker i hånden og er blevet færdig med at klippe og sende de gækkebreve, der skal sendes. Så er der stadig andre og rigtig hyggelige ting du kan lave...

Puste og male æg
Hvem har ikke prøvet at puste og male æg, da de var små børn? Det er jeg sikker på, de fleste af os har, og selvom vi er blevet ældre, kan det stadig være sjovt og hyggeligt at gøre det igen. Og nej, glem alt om filmen Blinkende lygter, forhåbeligt er der ingen af dine venner eller familiemedlemmer, som takler problemer med en knytnæve - Men det kan stadig være tricky at puste æg, uden at de går i stykker. Men er uheldet ude, så er der da lidt at grine af.

Appetizer & snack
At være barn igen og vride hjernen for kreative ideer, kan tage på kræfterne - Så selvfølgelig skal der da være lidt lækkerier, man kan fylde i maven, som har et strejf af påske over sig, men som stadig ikke ligger for tungt i maven. For hvad er hygge uden lidt snack?  Enten kan man lave dem på forhånd, eller i fællesskab med vennerne og familien.
ANNONCE
Påskeæg og barnesind
Djævleæg (Fyldteæg) 12 styk:
Ingredienser:
6 æg
2-3 tesker Dijonsennep
1-2 Spiseskeer yoghurt naturel
lidt Tabasco (eller/og citronsaft)
Lidt peber
Lidt Karry
Lidt salt

Pynt:
Karse eller purløg
Paprika
Sherrytomater
Eventuelt gaffelbidder og løgringe

Fremgangsmåde:
6 hårdkogte æg halveres og blommen tages ud med en teske. Blommerne moses og blandes med Dijonsennep, Yoghurt Naturel og tabasco. Smag til med lidt karry, salt og peber.

Fyld nu det cremede fyld ned i det tomme hul, og slut med pynt. Server for eksempel med rugbrød eller ristet brød til.
ANNONCE
Påskeæg og barnesind
Påskehare-muffinkager
Ingredienser:
Kagedej
Flormelis
Eventuelt rødkagefarve
Kokosmel
Slik såsom lakridser, vingummi og skumfiduser

Fremgangsmåde:
Først finder du en let grundkagedej, du ønsker, det kan være alt fra sandkagedej, citronkagedej til chokolademuffindej.

Alt kan bruges, men de lyse deje er dog klart bedst. Når du har lavet din kagedej, fylder du dem i små muffinforme og bager dem i ovnen (følg dejens opskrift).

Når kagerne er færdige, og er afkølet lidt, så hæld hvid glasur over dem (Flormelis og vand). Og inden glasuren når at størkne, hælder du kokosmel over dem.

Nu er kagerne dejligt glaserede og ligner små, hvide, lodne pelstoppe, og så er tiden kommet til at du skal være kreativ. Nu skal du nemlig i gang med at pynte med slik, brug vingummier som øjne, lakridser som knurhår, hvide skumfiduser som øre og sådan fortsætter du, til du har lavet dine helt egne små påskeharekager.

Hvis du hellere vil lave en stor kage end små muffins, Så kan du også sagtens det.
Du kan lave det i en stor kageform eller endda en bradepande, fremgangsmåden er den samme.

Hvis man er meget kreativ kan man lave kagen i en stor bradepande og så skære den, så den ligner en stor påskehare, eller et lam.

Det er kun fantasien der sætter grænser, velbekomme og god fornøjelse med en hyggelig dag i påskens tegn.
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce