Aniston

P-pladser til kvinder

Nu på vej til Danmark.

Nu er den tyske tradition med kvindeparkeringspladser på vej til Danmark. Rosengårdcenteret i Odense udvider, og i den forbindelse har de til hensigt at dedikere p-pladserne foran hovedindgangen til de kvindelige kunder.

P-pladser til kvinder
Parkeringspladser for kvinder. Det kan ved første øjekast virke chauvinistisk og understøtte myten om, at kvinder er dårlige til at parkere og derfor har brug for mere plads - for ikke at smadre sidespejle eller lave ridser i lakken.

Men det var ikke med den myte i tankerne, at Rosengårdcenterets direktør Carsten Lindblad bragte idéen med kvindeparkeringspladser på bane.  Rosengårdcenteret ønsker blot at forkæle kvinderne, da to ud af tre af centerets kunder er kvinder.

Ifølge planen skal disse parkeringspladser til kvinder være bredere end normale p-pladser, for at give plads til kvinder på storshopping og mødre med børn og klapvogne på slæb.

Kvindernes parkeringspladser skal desuden være overdækkede, for at skåne kvindernes sarte fodtøj. Derudover skal arealerne være oplyste, for at gøre det tryggere for kvinderne at færdes på en mørk, næsten tom parkeringsplads om aftenen.

Ideen med parkeringspladser udelukkende til kvinder har mødt både glæde og modstand. Nogle mener, at det er chauvinistisk: At parkeringspladserne i stedet burde dedikeres til dårligt gående, ældre og børnefamilier.

Andre er dog glade for udsigten til ekstra plads til børn, barnevogne og indkøbsposer. Og hvis planerne holder, står kvindeparkeringspladserne færdige sammen med resten af det udvidede center i 2010.

Hvad mener du? - Er kvindeparkeringspladser chauvinistisk, eller er det en god idé,
som burde spredes til flere indkøbscentre i landet?
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce