Aniston

Opskriftsfavoritter i november

Det er koldt og gråt udenfor, og det begynder at blive trægt med grøntsagerne i højbedene, så hvad skal vi nu til at spise? Her kommer tre salte og tre søde (syndige) opskrifter, som er mine favoritter i november.

Vi kender alle trangen til at hygge lidt ekstra, når det er mørkt både morgen og aften og regnen banker på ruden næsten hver dag, Begrebet ‘hygge’ er ofte synonym med mad og derfor har jeg samlet mine yndlingsopskrifter til det kolde efterår - både til den travle hverdag og de syndige øjeblikke. 

Opskriftsfavoritter i november

Græskarsuppe med chili og ristede kerner 

Efteråret er godt i gang med at rive alle bladene af træerne og vejret er i den grad blevet til suppevejr. Derfor er den første november-favorit græskarsuppe. Jeg ved ikke om I elsker græskar sæsonen lige så meget som mig, men nøj, hvor er det bare en lækker grøntsag! Jeg har lavet suppen et utal af gange og det er altid en efterårs-winner ved spisebordet. Sidst jeg lavede suppen, prøvede jeg opskriften fra Valdemarsro med både chili, ristede græskarkerner og æbletern. Det er en klar favorit til de kolde aftener! Et godt tip er at lave en stor portion, så du ikke behøver at grisse køkkenet til, hver gang du craver græskarsuppe. Suppen kan nemlig fryses ned, så du bare kan tage en lille portion op, når regnen rusker udenfor.

Hvis I mangler lidt inspiration til aftensmaden, så prøv denne lækre spidskålssalat med mormordressing 🥗 Den er perfekt som tilbehør, men også som en ret i sig selv 👌🏻 Find link i min profil ☀️

Et opslag delt af Michelle Løhde Nielsen (@michelle_loehde) den

Efterårssalat med kål

Jeg synes altid, at det er svært at gå fra sommerens lækre og sprøde salater til at gennemtænke varm mad til aftensmåltidet (selv om efterårets comfort food altid spreder hygge!). Derfor er en rigtig efterårssalat et hit. Min to-go-to salat er med spidskål, æbler, revede gulerødder og toppet med hakkede mandler, som lige har fået en tur på panden og tørrede tranebær - Uhm, det er bare godt!

Salaten ovenfor minder om min egen og er lavet af Michelle Løhde. Opskriften på hendes salat kan findes på hendes blog: michelleloehde.dk

Opskriftsfavoritter i november

Risotto med svampe

Endnu mere comfort food kan du nyde, når du laver risotto med svampe. Hvis du synes det ser vildt lækkert ud, kan du finde en opskrift fra Isabellas.dk, som er med både tørrede svampe og champignon. Risotto kan laves i mange afskygninger, men svampene passer lige ind i november måneds favoritter. Det kræver lidt god tid i køkkenet at lave risotto, men tro mig, det er det hele værd! Efter du har lavet det et par gange, er det noget af det letteste at lave.

Husk: spis din risotto mens den er varm og fuld af smag!

Opskriftsfavoritter i november

Amerikansk Pumpkin Bread (græskarkage)

Græskarbrødet (som jeg kategoriserer som kage på grund af mængden af sukker) er en typisk amerikansk spise, som især bliver bagt i efteråret omkring Thanksgiving. Jeg har selv givet mig i kast med en opskrift og har taget lidt hist og her, for at skabe det lækreste, svampede pumpkin bread. Her har I opskriften

2 stk. Pumpkin Bread:

 • 260 gram mel
 • ½ tsk. salt
 • ½ tsk. bagepulver
 • 1 tsk. natron
 • 1 tsk. stødte nelliker
 • 1 tsk. kanel
 • 1 tsk. muskatnød
 • 400 gram sukker
 • 225 gram blødt smør
 • 2 æg
 • 1 dåse græskarpure (kan købes i Bilka)

Bland mel, salt, bagepulver, natron og krydderier i en skål. Find et piskeris frem og pisk det bløde smør, sukker og æg. Kom et enkelt æg i af gangen. Bland græskarpure i blandingen. Dejen kan godt virke lidt grynet, men dette har ingen betydning. Mix nu melblandingen i græskar dejen, stille og roligt, indtil du har en ensformig masse. Bages i en forvarmet ovn på 160 grader varmluft i 1 time og 15 minutter. Skru evt. ned på 150 grader efter ca. 50 minutter.

Opskriftsfavoritter i november

Æble Crumble

Åh, tærte! Er det ikke bare det bedste i verden? Især med søde danske æbler hjemme fra mor og fars have! Jeg er vokset op med æbletræer i haven, men det er først efter jeg flyttede hjemmefra, at jeg så æblets potentiale i køkkenet - lidt surt… Men en god æble crumble med flødeskum, creme fraiche eller vanilleis går man aldrig forkert i byen med. Så 1, 2, 3 - sæt i gang! Pluk alle de æbler du kan komme i nærheden af, og byd dine venner og familie på lun æble crumble.

Opskriften er fra Frk. Kræsen, som har 3 gode tips til en god æble crumble:

1. Det er vigtigt, at smørret er koldt. Hvis smørret er for blødt, er det svært at smuldre dejen. Sæt det lidt i køleskab, hvis det er for blødt.

2. Æblecrumble passer med mange forskellige slags krydderier. Du kan også komme ½ tsk. kardemomme eller ½ tsk. stødte nelliker i din crumble.

3. Du kan udskifte nødderne med andre slags mandler eller nødder. Æblecrumble passer også godt med valnødder eller pecannødder.

Opskriftsfavoritter i november

Varm chokolade med skumfiduser

Nu vi er i gang med at invitere familien og venner på besøg til æble crumble, kunne vi da også lige byde på en hjemmelavet kop varm chokolade, synes du ikke? I det syndige hjørne gør det ikke noget, at det bliver ekstra sødt og ekstra syndigt, derfor er denne opskrift ikke blot varm kakao (altså lavet på kakaopulver), men derimod en kop varm chokolade - ja, med smeltet chokolade i, nam! Ingredienslisten er kort og fremgangsmåden nem, så I hurtigt kan komme i gang med at hygge.

 • 1 liter letmælk
 • 140 gram finthakket, mørk chokolade (over 50 % kakaoindhold)

Mælken varmes op til lige inden den koger. Sluk for varmen og tilsæt chokoladen imens der piskes til det hele er smeltet. Server den varme chokolade med store skumfiduser, mini-skumfiduser, eller helt traditionelt med flødeskum. Et lille tip for er stor smag er, at tilsætte kanel, stødte nelliker eller chili til den varme chokolade lige inden servering.

Del