Aniston

Opskrift: Lækker, lækker lagkage

Kagen til særlige lejligheder - og med fine blomster på toppen.

Min søn blev forleden 2 år, og i den forbindelse sprang jeg for første gang ud i at kreere en vaskeægte lagkage. Helt uden (særlig meget) snyd (dog med mange tak til Dr. Oetker) og med dejlige hjemmebagte kagebunde.

Den smagte faktisk rigtig godt og vakte stor jubel blandt gæster og den lille fødselar.

Så her er opskriften:

Opskrift på lagkagebunde
Ingredienser:
4 æg str. M/L
150 g sukker
¼ dl vand
150 g hvedemel
½ tsk. hjortetaksalt eller bagepulver
ANNONCE
Det færdige resultat - og ja, jeg er (endnu ikke) rutineret kagemager. Men øvelse gør (måske) mester ... - Opskrift: Lækker, lækker lagkage Det færdige resultat - og ja, jeg er (endnu ikke) rutineret kagemager. Men øvelse gør (måske) mester ...
Lette lagkagebunde - Opskrift: Lækker, lækker lagkage Lette lagkagebunde
Tilberedning: Tænd ovnen på 180° C varmluft eller 200° C traditionel varme.

Pisk æg og sukker skummende hvidt.

Tilsæt vandet og pisk godt.

Vend sigtet mel og hjortetaksalt/bagepulver i æggemassen og fordel dejen i en smurt, meldrysset springform.

Bag bunden i 25-30 minutter.

Lad bundene køle helt af i springformen på en bagerist.

Flæk bunden i tre.

Marker eventuelt med en kniv to riller hele vejen i siden på bunden, hvor den skal deles. Tag et langt stykke kraftig sytråd/kinesertråd, og læg det rundt i den forskårne rille.

Kryds tråden foran og træk så enderne væk fra hinanden så tråden skærer bunden igennem.

Hvis du ikke har kraftig nok tråd, kan en god brødkniv også bruges. Men vær forsigtig, og skær ganske langsomt, så bundene ikke knækker.
ANNONCE
Dr. Oetker KageMousse er super nemt at piske op og har en god konsistens - Opskrift: Lækker, lækker lagkage Dr. Oetker KageMousse er super nemt at piske op og har en god konsistens
Tips til lagkagens indhold
Jeg kunne have lavet en helt klassisk lagkage med flødeskum og bananer og/eller syltetøj. Men jeg synes nemt, lagkagen så bliver for flad og kedelig og smattet.

Så jeg tyede til Dr. Oetkers rigtig lækre KageMousse, som findes i flere forskellige varianter.

Fyldet til lagkagen blev derfor:
1 brev Dr. Oetker KageMousse med jordbærsmag
2 dl mælk
Dejlige danske øko jordbær
1 brev Dr. Oetker KageMousse med vanillesmag
2½ dl mælk

Sådan gør du:
KageMoussen forberedes ved at begge kagemousse-varianter blandes hver for sig. Brevenes indhold piskes sammen med mælken (bemærk: 2 dl mælk til jordbær og 2½ mælk til vanille).

Pisk med en håndmixer ved lav hastighed i 1 minut og herefter i 4 minutter ved høj hastighed, til moussen er luftig.

Rens jordbærrene, og skær dem i mindre stykker/skiver.

Fordel den ene mousse på den første kagebund. Læg skiver af jordbær på, så de dækker moussen, og læg så kagebund nummer to på. På denne fordeles den anden mousse. Gem eventuelt noget af moussen til toppen af kagen.
ANNONCE
Søde daisies fra Dr. Oetker. De vakte stor jubel blandt gæster og fødselar!  - Opskrift: Lækker, lækker lagkage Søde daisies fra Dr. Oetker. De vakte stor jubel blandt gæster og fødselar!
OBS!! Er først i handlen til september 2012. - Opskrift: Lækker, lækker lagkage OBS!! Er først i handlen til september 2012.
Pynt til lagkagen
Næste step er det sjoveste af dem alle: Pynten!!

KageMoussen er også god at bruge oven på kagen som dekoration. Her kan man farve det med konditorfarve, kombinere med glasur eller lignende. Jeg brugte noget af jordbærmoussen på siderne og lagde glasur (klassisk med flormelis og vand), der var farvet med frugtfarve, ovenpå kagen.

Og så har Dr. Oetker jo et væld af fine sager til pynt så som krymmel, små kugler, dekorationsglasur etc.

Til pynt brugte jeg:
1/2 tsk. Dr. Oetker Grøn konditorfarve, som jeg farvede glasuren med, men som også kan bruges til KageMoussen, hvis man vil brge den på toppen.
Dr. Oetker Cupcake Daisies
Dr. Oetker Dekorationsglasur, som er lige til at skrive på kagen med (men som kræver en lidt sikker hånd)

Resultatet blev en stor, velsmagende lagkage, som fik sønnike til at udbryde: Nøøøj!

Den lignede på ingen måde en af de flotte lagkager, man kan købe hos konditoren, men moderhjertet blev lidt stolt over den alligevel. For det er nu engang lidt specielt at lave en helt hjemmelavet lagkage til en, man holder af.


Tips: Lagkagebunde kan købes færdig, hvis du ikke vil springe ud i at bage dem selv.

Læg eventuelt lagkagen sammen dagen inden servering, men dekorer kagen lige inden servering, da eksempelvis Cupcake Daisies bliver fugtige og bløde, hvis de sidder på lagkagen i længere tid.

Alle Dr. Oetker produkterne kan du finde i et velassorteret supermarked. De fine Cupcake Daisies kommer i en pakke med 12 til vejl. udsalgspris på 30,50 kr. og forhandles fra september 2012.
ANNONCE
Dekorationsglasur er super til at skrive på kagen med - og til at bruge som klæbemiddel mellem kage og evt. pynt - Opskrift: Lækker, lækker lagkage Dekorationsglasur er super til at skrive på kagen med - og til at bruge som klæbemiddel mellem kage og evt. pynt
Del

Seneste nyt