Aniston

Oplev verden, og del oplevelserne

Oplev verden, og del oplevelserne

Går vi blot få generationer tilbage, var udlandsrejser ikke så almindelige, hvis man da lige ser bort fra charterferierne til almindelige destinationer. En rejse til for eksempel Afrika eller Asien hørte til sjældenhederne. Det forventedes næsten af en hjemvendt rejsende fra et så eksotisk rejsemål, at der blev sat tid af til at optræde med lysbilleder og fortællinger.

I dag ser situationen noget anderledes ud, både hvad angår rejsemuligheder og mulighederne for at delagtiggøre andre i oplevelserne. Læs med og få et par eksempler på, hvordan du kan få dit livs oplevelse og dele den med venner og familie.

Safari eller traditionelt turistrejsemål?
Hvis målet er at få ”en på opleveren”, giver svaret næsten sig selv. I dag oplever man ikke rigtig verden, hvis rejsen går til et traditionelt turistrejsemål - i hvert fald ikke i den normale prisklasse. Rejserne er ret billige, men den omfattende turistindustri har sørget for, at det du kommer frem til, på mange måder minder om det du er vant til hjemmefra. Det er der intet galt i, for det kan på sin vis være afstressende. Vejret er som regel også perfekt, og der er grundlag for god afslapning.

Er det oplevelser for livet du går efter, skal der dog helt andre metoder i brug. De mere eksotiske rejsemål finder du som regel ikke i katalogerne hos de større main stream rejsebureauer. De fokuserer i stedet på volumen og pris. I stedet skal du på jagt efter de mere specialiserede rejseselskaber som for eksempel Nyati-safari, der har specialiseret sig i kontinentet Afrika. På Nyati-safari.dk finder du Safari rejser af enhver art, lige fra jagtrejser til grupperejser og kør-selv safari. Udvalget af destinationer er stort, og der er gode muligheder for at kombinere de lidt vildere oplevelser med rekreative ophold.

Vær opmærksom på, at en ægte safari-rejse sandsynligvis koster lidt mere end de charterrejser, du måske er vant til. Til gengæld kan du se frem til en oplevelse for livet.

Oplevelserne bliver bedre, når de deles
Hvis du vil have fuld valuta for pengene, gælder det om at gøre oplevelsen delbar. Vi kender det vel alle sammen fra dagligdagen - det med næsten at brænde inde med en oplevelse, som bare må fortælles til andre. Det forløser oplevelsen, når den deles med andre, og både du og den anden part vinder ved det. Vælger du safari-turen eller en anden lignende once-in-a-lifetime oplevelse, gælder det i særdeleshed om at dokumentere og gemme det hele. På den måde kan du i årene fremover tage oplevelsen frem og genopleve minderne, og ikke mindst har du mulighed for at dele.

Der er mange muligheder for at ”konservere” oplevelserne, og det kommer helt an på dit temperament. Nogle sætter pris på at føre dagbog, mens andre måske optager lydklip eller samler souvenirs. I dag er billeder og video dog en nem og næsten optimal måde at dokumentere oplevelserne, og det gælder om at have udstyret i orden. Vælger du en rejse til måske 20.000 kroner, er det dumt at nøjes med et billigt smartphone-kamera.

Overvej også de nye actionkameraer, som giver helt nye muligheder. Du kan for eksempel se på Expert.dk, hvilke muligheder der er, hvad enten du skal dykke, klatre eller foretage andre action-prægede ting. De små kameraer kan som oftest monteres på tøjet, hjelmen eller hvor det nu er mest praktisk, og så behøver du ikke tænke mere på det. Er der råd, kan du gå efter mærkevarer som for eksempel GoPro, men der findes også mange billige alternativer, som fungerer rigtig godt. 

ANNONCE
Del

Seneste nyt