Aniston

Ond Cirkel

En bog af Kim N. Petersen.

7 ud af 6 stjerner
Det er sjældent at en bog har rystet mig på denne måde. Den får læseren til at sætte spørgsmålstegn ved samfundet, verden og de mennesker der lever i den. Kan alle ende på denne sørgelige måde? Kan alle blive ligeså usympatiske, hvis deres liv går skævt? Er det arv eller miljø der skaber menneskelige uhyrer?
ANNONCE
Ond Cirkel
Handling
Det er en begravelse, som knapt kan kaldes en særlig hændelse, der sætte skub i alt. Ole Kristensen er en 30-årig mand, der keder sig uendeligt meget.

Han finder dog først ud af, at han keder sig, den dag han indser, at hans liv ikke kan byde på mere - at hans godt lønnede job og forholdet til den søde Kirsten alligevel ikke har levet op til hans forventninger.

Ole forandrer sig, og bliver på kort tid meget selvdestruktiv og grænsesøgende. Han siger sit job op, og begynder på tilfældig kriminalitet såsom stoffer, hærværk og butikstyveri, men ryger hurtigt ud hvor han ikke kan bunde, i vold, voldtægter og endda mord på en vagt i et stormagasin.

Hans venner kan fornemme, at der er noget helt galt, men ingen formår at gribe om det. Ole skjuler sine værste sider, og holder masken så godt, at det er en ren tilfældighed der sender ham i armene på politiet.

Da han bliver anholdt, bliver han idømt en lang straf. Fængslet styres af rockere, og der er et skrapt hieraki blandt fangerne. Ole vil ikke nøjes med at lade stå til, men sætter sig op imod det system. Det koster ham dyrt i sidste ende.

Fremstilling
I fængslet skriver Ole dagbog og breve til Kirsten. Udfra dem har Kim N. Petersen (forfatterpseudonym) skrevet "Ond Cirkel". Men bogen er ikke en dagbogsroman. Den er skrevet, som var det Ole selv der havde nedfældet hvert ord.

Det er en foruroligende, tankevækkende roman, der er skrevet udfra en ægte livshistorie. Man kan ikke helt beslutte dig for, om Ole er et normalt menneske på et sidespor, eller rablende psykopat. Som læser både hader og elsker man ham, føler med hans tanker og afskyer ham for hans handlinger.

Ikke blot forarges man over Oles handlinger, men også livet i fængslet. Det er en hård kamp for at begå sig uden skrammer, og finde sin usikre plads i det barske miljø. Man begynder at spekulere over, hvor civiliserede vi i bund og grund er.

Set udefra ville Ole være en ganske normal, ung mand. Det ændrer sig straks, når man via bogen kommer ind i hans hoved. Det er spændende, det er uhyggeligt, det er tragisk - og det er velskrevet.

Det er ikke lykkedes af finde "Ond Cirkel" af Kim N. Petersen på et online bogsalg. Men bogen burde kunne skaffes hjem på biblioteker eller i boghandler.
ANNONCE
Del

Seneste nyt