Aniston

Olsen-Banden på de bonede gulve

Til efteråret genopstår banden over alle bander - denne gang i animeret udgave.

14. oktober genopstår Olsen-Banden som animationsfilm for hele familien. "Olsen-Banden på de bonede gulve" bliver samtidig den første danske film nogensinde i 3D.
Olsen-Banden på de bonede gulve
Olsen-Banden er samlet igen for at udføre en betroet opgave for selveste Statsministeriet: H.C. Andersens originale fjerpen skal stjæles fra det Danske Export Museum. Det gælder angiveligt Rigets sikkerhed og gode omdømme.

Men Statsministerens spindoktor, den gamle fjende Hallandsen, har igen taget røven på Egon.

Pennen skal i virkeligheden indgå i en lyssky handel med Kina. Der er intet mindre end den danske nationalfølelse, Egons ære og 30 millioner på spil.

Egon Olsen lægger en plan. Han skal bare bruge en boremaskine, et glas honning, en flaske økologisk sveskejuice og en god bunke døde rotter.

Christiansborg sættes på den anden ende, metroen forsinkes mere end sædvanligt, og Dronningens gardere danser pludselig cancan, når Olsen-Banden springer ud som animationsfilm for hele familien fra producenterne bag 'Terkel i knibe' og 'Rejsen til Saturn'.
 
Tradition og fornyelse
Stemmerne til "Olsen-Banden p åde bonede gulve" er fundet blandt unge komikere og skuespillere, og resultatet skulle ligge tæt på de originale skuespillere - men med den lille kant, der fører filmen ind i vores tid: Som Egon kan man høre Martin Buch, Benny leveres af Nicolaj Kopernikus, Kjeld af Esben Pretzmann, mens Annette Heick giver den som Yvonne.

Kodeordet for den nye film er, i følge producenten, tradition og fornyelse.

Traditionen finder man især i bandens tre medlemmer og Yvonne, der alle ligner de oprindelige skuespillere. Designet er nemlig inspireret af de klassiske Olsen-Banden-plakater, der er tegnet af plakatkunstneren Aage Lundvald (1908 til 1983).

Han gav sine figurer store hoveder anbragt ovenpå diminutive kroppe og med vægten lagt på genkendelige karikaturer af især skuespillernes ansigter.

Fornyelsen vil publikum opleve både i historie og teknik.

Manuskriptet er skrevet af Nikolaj Peyk, som har bragt historien op til de dage, hvor finansboble, friværdi og Fogh satte den dagsorden ved middagsbordene. Mest markant er opdateringen af bøllen Bøffen, der i 'Olsen-Banden på de bonede gulve' er skiftet ud med et højest nutidigt småkriminelt mekanikerpar, Allan og Johnny.

Vil du smugkigge? Så kan du se traileren til filmen her.

"Olsen-Banden på de bonede gulve" har premiere den 14. oktober 2010.
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce