Aniston

Ole Kibsgaard

Fortæller om Nanna, stjerneskud og masser af lopper

Egentlig burde alle, både de børn, som nu er blevet voksne og de som stadig har navn i tøjet, kende navnet Ole Kibsgaard. For er der én som har haft indflydelse på vores allesammens musiske barndom, er det ham.
Ole Kibsgaard
Kibsgaard har nemlig i over 10 år været vært hos vores elskede Kaj og Andrea, og der er da også en hel del Kaj over stemmen, især i sangen Bjørneduet, hvor han konkurerer med Shubidua's, Michael Bundesen, om at synge dybest. Man kan vel roligt sige, at Kibsgaard har hentet hjælpen til sangen hjemmefra, da han siden 1997 har været sjettemand hos "sjubberne". Derudover spiller han også i bandet Beat-Boys. 

Nu kommer han så med sin allerførste børne-cd, som der står i mine følgepapirer. Her må jeg højt protestere, for "Drengen der dagdrømte" som albummet hedder, er bestemt ligeså hørbart for voksne.

Faktisk synes jeg det er kanon at kombinere barnlige tekster om lopper, aber og vandcykler på Skt. Jørgens sø med fed musik, som vader over genrer som cool pop og lækker rumba.

Selve albummet er bygget op som en historie omkring en bette dreng, som oplever de mest forunderlige ting i hver ny sang. Han er supermand, forelsker sig i Nanna og får af far forklaret, at et stjerneskud indeholder rejer og tomat, alt imens han ryster på hovedet af den forklaring. Samtlige tekster har en underfundig humor, som sammen med musikken kun kan gøre en i godt humør, samtidig med at fødderne har pokkers svært ved at stå stille.

Clara-Sol 9 år synes:

At det er mægtig godt, at der også er en historie imellem hver sang, så det hele hænger mere sammen. Sangene kan høres af både piger og drenge. Egentlig kunne hun rigtig godt lide "Ædedolkens sang", men synes at den var lidt ond, fordi det var dyr, der skulle spises.

Som for eksempel...

"Jeg har lige spist en kat fra haven, den smagte godt i maven.
Jeg har lige spist en kongepuddel, den smagte rigtig godt med nudel.
Jeg har lige spist en elefant, den var ikke spor gelant."

Tegningerne, coveret igennem, synes Clara var vildt sjove, især strudsen, der siger den hedder Ib. Clara kunne specielt godt lide, at hendes mor begyndte at danse og synge med hende, så hun synes helt klart, at det er et album, man bør købe, især hvis man har børn.

Tak til forlaget: art-people.

                                                   Udkom: 25 marts 2008
                                                   Pris: ca. 125,- til 150,-
ANNONCE
Del

Seneste nyt