Aniston

Odense Kulturnat

Skideballebod, teater og kultur

Domkirkens klokker ringer, imens folk samles i grupper foran boderne med prøvesmagninger af
Odense Kulturnat
Foran den lille scene Nedergadeteatret har sat op venter enkelte utålmodigt på, at skuespillerne går i gang med deres show. Nedergadeteatret holder på trods af sit navn til på Middelfartvej, og tæller omkring halvfjerds medlemmer. I aften er de omkring tyve personer der arbejder på, at give publikum en fed oplevelse.  

Lene Larsen, 21, er både skuespiller og Pr-repræsentant for Nedergadeteatret. I aften skal hun dog ikke selv stå på scenen, men arbejde på, at alt går som det skal. 

Lene Larsen fortæller, at teatret holder 59-års fødselsdag i næste uge, nærmere betegnet den 15. september (her indskyder vi lige et "tillykke"). Dagen efter, den 16. september holder Nedergadeteatret optagelsesprøve, hvor alle der er interesserede i skuespil kan møde op og prøve deres talenter af.

Omkring kulturnatten fortæller Lene Larsen, at teatret får en masse PR. Men det er ikke kun reklamen der trækker dem ud i kulturlivet denne aften: "Det er især kærligheden til teatret der gør at vi optræder i aften. Vi betaler endda for at være her". Her bryder en af de andre frivillige fra Nedergade-teatret ind: "Ja, vi betaler for at være frivillige", griner hun.

Udover teaterforestillingen står Nedergadeteatret også for Skideballeboden. Det kunne umiddelbart lyde som noget mystifistisk noget, og det er det også. Her uddeler blandt andre Lille-Per, en hund, et egern og en engel verbale skideballer for 10 kroner.

Når skideballen er overstået, får den ulyksalige udskældte et diplom og eventuel hjælp fra en krisepsykolog. Meget underligt, meget underholdende og meget populært. Lene Larsen fortæller, at folk endda har spurgt efter skideballeboden til kulturnætterne nogle år hvor den ikke var sat op.

Aftenens første teaterforestilling er hvad Lene Larsen kalder "spontant teater". Seks skuespillere står på scenen, og publikum bestemmer hvad de skal gøre. Herefter sørger "kaptajnen" for, at det bliver udført. Kaptajnen holder sine skuespilleres gejst oppe og fortæller ivrigt publikum, at de gerne må sige til hvis de synes, at opvisningen er for kedelig. En fyr tager kaptajnen på ordet, og udstøder et par "Buuh", men de drukner snart i latter fra tilskuerne.

Humøret hos Nedergadeteatrets skuespillere fungerer ubeklageligt, og de improviserer som havde de aldrig lavet andet. Da de først er varmet op udfører de gæve skuespillere fra et af Danmarks ældste amatørteatre deres show rigtig godt.

Resten af aftenen leverer Nedergadeteatret skideballer, teater og uddeler rundhåndet brochurer. Resten af byen er også levende, folk shopper som gale og jeg sætter kursen mod Odenses festlige natteliv. Dans og druk er vel også en slags kultur, ikke?

Anyways, er man interesseret, kan man læse mere om optagelsesprøven, kommende forestillinger og andre oplysninger omkring Nedergadeteatret på deres hjemmeside. Uanset om man bor i Odense eller ej er det værd at tjekke ud, ikke mindst for at læse lidt om den næste forestilling på programmet: "Vagina-monologerne".
ANNONCE
Del

Seneste nyt