Aniston

Nyt år, ny dig? Sådan opdaterer du dit look

Et nyt årti starter, og det er det perfekte tidspunkt at give dig en selv en lille optimering, hvis du går og føler, der skal ske noget nyt

Det handler ikke om at skifte hele sin garderobe ud, men blot et par små justeringer hist og her, kan gøre en verden til forskel. Vi kommer her med nogle ideer til hvordan du kan opdatere dit look.

Vælg det rigtige tøj

Her snakker vi ikke om at købe tøj fra de dyre, prestigefyldte mærker, men noget du som du både føler dig tilpas i, som er rart at have på, og som giver din stil et løft. De perfekte bukser til mænd skal ikke gå på kompromis med din komfort og samtidig være i et tidløst og klassisk design.

Du kan også opdatere dit look med en ny jakke. Vælg evt. en klassisk lang frakke, der både passer til arbejde, til hverdag og til fest. Det kan hurtigt opdatere et hvert outfit og kan bruges det meste af året.

Desuden, er det vigtigt at sørge for at man køber tøj, der passer til din figur. Mænd har generelt 4 kropstyper. Den trekantede, den firkantede, den omvendte trekant, eller en buttet kropsform.

Den trekantede kropsform, er hvor dine skuldre er lidt bredere end dine hofter, og du er almindelig af bygning. Det meste tøj er syet efter denne kropsform, så det burde ikke være svært at finde tøj, der passer dig. Du skal gå efter tøj, der er figursyet, og ikke er for stort uden form. 

Den firkantede kropsform, er hvor dine skuldre og hofter er næsten lige brede. Ofte er mænd med denne kropsform, relativt høje og slanke. Her skal du gerne vælge trøjer og t-shirts med V-udskæring, jakker med skulderpuder og skjorter, som gør dine skuldre visuelt bredere. Du skal til gengæld undgå tøj, der er for stort og firkantet uden form.

Har du en omvendt trekant-kropsform, så er du bredest over hofterne og har forholdsvis smalle skuldre. Her er det en fordel at vælge jakker med skulderpuder og t-shirts og trøjer med dybe V-udskæringer. Bukser i lige snit og overdele i en løs pasform. Sørg for at overdel og underdel er i samme farveholdning. Her skal du undgå bælter og tætsiddende bukser.

Har du en buttet kropsform, skal du vælge løse bukser i et lige snit samt skulderpuder og V-udskæringer. Her skal du undgå tætsiddende busker og bælter.

Forny dit hår

En anden ting, der kan give dit look et stort løft, er at prøve en ny frisure. Klip de lange lokker eller lad dit korte hår gro. Hvis du er i tvivl om hvad der ville klæde dig, så spørg din frisør.

Ønsker du derimod mere hår i dine høje tændinger eller hvor dit hår ellers er begyndt ikke at vokse længere, kan du med fordel få lavet en hårtransplantation hos en klinik. Her får du flyttet dine levedygtige hårsække fra bl.a. baghovedet til skallede eller tyndhårede områder.

Du kan også vælge at ændre dit skæg. Har du meget skæg, kan du prøve at barbere det kortere eller barbere det helt af, eller du kan lade skægget gro, hvis du plejer at være glatbarberet. Hvis du vælger at lade det gro er det vigtigt at undersøge hvordan man vedligeholder et sundt og flot skæg. Et længere skæg kræver bl.a. skægolie til at holde det sundt og flot, og skægscrub til at holde huden indenunder ren.

Få styr på din kost

Det sidste punkt er ikke blot en måde at opdatere dit ydre, men også en stor opdatering på dit helbred og din livskvalitet. De basale råd inden for en sundere kost er bl.a. at spise varieret samt frugt og mange grøntsager. Husk at spise fisk. Vælg fuldkorn, magert kød, og magre mejeriprodukter, og spis mindre mættet fedt og mad med en mindre mængde saltindhold, osv.

Tal dog gerne med en ekspert om dine kostvaner og hør hvad de synes du kan gøre bedre i forhold til din kost samt ting du skal droppe, som du evt. ikke kan tåle. Dette kan medføre mere energi i hverdagen og en større livsglæde.

En sund kost resulterer ikke kun i en slankere krop, men også en pænere hud, som giver et sundt look.

ANNONCE
Del

Seneste nyt