Aniston

Nynne

Den danske Bridget Jones

8 ud af 6 stjerner
Så er den første Nynne-bog endelig omsat til film. Danmarks helt egen "Bridget Jones", der lige som den engelske single-storby-pige leder efter drømmemanden! Og når det alligevel går galt, ja så står den på sprut, vin og overtræk på Dankortet.
ANNONCE
Nynne
Vi kender hende fra bøgerne, og nu kan hun også opleves på lærredet i filmen: "Nynne".

En underholdende, dansk film, der ikke slår fejl. Ligesom "Bridget Jones" har Nynne det med at dumme sig - især når hun blander champagne, hvidvin, rødvin og cognac med gin, tequila og øl, og næste dag står den på tømmermænd og power-shopping.

Dygtig debutant

Nynne spilles af Mille Dinesen, som er uddannet fra Statens Teaterskole i 2004. Det er hendes spillefilms-debut og derfor samtidig hendes første hovedrolle i dansk film.

Hun gør et virkelig flot stykke arbejde som en meget autentisk Nynne, der ikke helt ved, hvor hun står i verden. Det er en flot skildring af en kvinde, der desperat prøver på at opretholde facaden og illusionen om den Nynne, der har helt styr på tilværelsen, men som uvægerligt kommer galt af sted - gang på gang.

Mille Dinesen har indtil nu spillet med i en række elev-forestillinger på Det Kongelige Teater, og til november er hun aktuel i "Stolthed er Kolossal" på Mammut-teateret i København.

Garvede skuespillere

Mille Dinesen gøres følgeskab af en række mere garvede, danske skuespiller: Lars Kaalund, Jimmy Jørgensen, Ole Lemmeke, Claes Bang, Stine Stengade og Mette Agnete Horn.

Forfatter og instruktør

Manuskript-forfatter, Mette Heeno, har virkelig sans for humor. Hun har siden 2001, hvor hun blev uddannet fra Filmskolens manuskriptlinie, skrevet en række afsnit til "Langt fra Las Vegas".

Hun fik sit store gennembrud med manuskriptet til "Terkel i Knibe" i 2004, og senere samme år lavede hun manuskriptet til Peter Flinths filmatisering af "Fakiren fra Bilbao", ligesom hun har skrevet manuskriptet til "Monberg & Tuxen" (2004).

Endvidere modtog hun i 2004 "Hans Morten-prisen" på godt en halv million kroner for manuskriptet "For sent til tiden". Den er dog ikke blevet filmatiseret endnu.

Også instruktør, Jonas Elmer, har et sandt talent. Allerede som barn debuterede han på lærredet med "Zappa" og "Den Kroniske Uskyld", men det skulle blive rollen som instruktør, som tændte ham, og han fik sin debut i 1997 med komedien, "Let's Get Lost". Han har ligesom Mette Heeno også beskæftiget sig med en række afsnit af "Langt fra Las Vegas".

Virkelig sjov, men ikke nyt

Det er en aldeles humoristisk film, der på en morsom og let måde skildrer den danske storby-single-piges liv. Man kommer dog ikke udenom, at filmen, som bøgerne, lægger sig meget tæt op ad den engelske udgave: "Bridget Jones".

"Nynne" har premiere fredag den 28. oktober 2005 i alle landets biografer.
ANNONCE
Del

Seneste nyt