Aniston

Nynazisten

Spændende roman om hvad gruppepres kan føre til

7 ud af 6 stjerner
"Nynazisten" handler om at være ung og usikker. Om kærlighed, had, venskab og familie. Om gruppepres. Men først og fremmest handler "Nynazisten" om at finde sig selv.
Nynazisten
Lige præcis det med at finde sig selv har den 19-årige Thomas svært ved. På samme tid møder han to personer, der på hver sin måde kommer til at betyde umådeligt meget for hans liv.

Den ene er den smukke og vidunderlige, lyshårede, Laila, som han begynder at komme sammen med. Den anden, den noget ældre Jørgen, med et billede af et hagekors på væggen.

Da Laila slår op med Thomas og begynder at komme sammen med Niranjan, begynder Thomas at forstå Jørgens synspunkter omkring udlændinge og jødeudryddelser. Herefter tager bogen fart.

"Nynazisten" handler på en dejligt ligefrem måde om, hvordan en ung drengs usikkerhed kan vendes mod ham selv. Hvordan nettet langsomt strammes og det hele til sidst kulminerer.

Anika Eibe skriver åbent om det at være ung og have sex. Hun er ikke bange for at bruge ordene og beskrive hede scener og flashbacks samt nynazisternes brændende sind.

I en tid hvor der ikke udkommer meget socialrealisme, er "Nynazisten" interessant læsning. Anika Eibe formår at give et billede af et miljø, der er helt anderledes end det, jeg lever i, på en måde sådan, at jeg ser det for mig. Hun fremstiller gruppepres på en realistisk måde og giver dermed bogen sjæl.

Det er ikke en bog, man skal læse for at få svar på livets store spørgsmål, men for at få et indblik i en anden kultur.

Anika Eibe udkommer til maj med en ny roman, med titlen "Atlanta".
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce