Aniston

Nyhavn en sensommerdag

Nyd en af de sidste sommerdage i Nyhavns charmerende omgivelser

Midt i København ligger en solramt oase. Her kan man i en sydlandsk atmosfære sidde og nippe til et glas køligt hvidvin på en af de mange cafeer, mens man er omgivet af historiske bygninger og knirkende både i havnen
Nyhavn en sensommerdag
Efter en lang dag på studiet, var vi et par piger der tog ind til centrum, for at nyde en af denne sommers sidste solskinsdage. Vi ville finde en hyggelig cafe, hvor vi med solbrillerne i panden kunne sætte os og lade solen farve vores kinder.

Vi stod af på Kongens Nytorv metrostation, og blev straks draget mod Nyhavn, stedet som dagligt er en magnet på turister og københavnere.

Vi satte os på en tilfældig cafe, bestilte hvidvin med hyldeblomst, røg en smøg og lukkede øjnene et kort øjeblik til lyden af jazzmusik fra kajen.

Nyhavn har en flere hundred år gammel historie. Den stod færdig som havn i 1929 og dengang blev havnen brugt af købmænd, som lagde til ved kajen og lavede forretninger i byen. Sømændene levede livet i havnen, ved at gå på de mange værtshuse og knejper, og der kom også piger fra provinsen og festede der. Værtshusene er i dag blevet til fancy og hyggelige cafeer og fiskerestauranter, og advokatkontorer og reklamebureauer er nogle af de forretninger, der i dag bor på Nyhavn.

Et sted for alle

Har været i Nyhavn adskillige gange denne sommer, men denne dag var det som om det gik op for mig, hvor unikt og dejligt dette sted er. Ud over rækken af hyggelige og indbydende fortorvscaféer og restauranter, var jeg omringet af 200 år gamle bindingsværkshuse i alverdens farver, skvulpende vand og gamle sejlbåde i kajen.

De mennesker, der færdes i Nyhavn er både forretningsmænd, der hænger ud i de smarte barer, men også håndværkere og unge studerende sidder ved kajen med øl.

Langs havnen kan man gennem sine solbriller iagttage japanske turister, isspisende børn, kærestepar arm i arm, en spillemand med sin harmonika og fyrer, der siddende på kajens kant glimter og pifter efter forbipasserende piger i lårkorte nederdele.
ANNONCE
Nyhavn en sensommerdag
Over sommeren har Nyhavn også været ramme om
Nyhavn har i dag så meget charme, at det er et helt specielt sted i København. Jeg synes ikke, man finder andre steder i byen, som rummer så god stemning, glade mennesker og historisk smukke omgivelser som Nyhavn.
Del

Seneste nyt

Annonce