Aniston

Nowhere Boy

John Lennons ungdomsliv bliver gengivet på det store hvide lærred.

7 ud af 6 stjerner
Hvordan og hvorfor blev den måske mest legendariske Beatle, John Lennon, som han var? Det forsøger den nye film "Nowhere Boy" at svare på.

ANNONCE
Nowhere Boy
"Nowhere Boy" handler om John Lennon og hans barn- og ungdom i efterkrigstidens Liverpool.

Vi møder således den unge John Lennon under hans opvækst i 50'ernes endnu krigsmærkede Liverpool, hvor han bor hos sin moster Mimi og onkel George.

John er en uregerlig teenager, som Mimi forsøger at holde i kort snor til trods for hans og vennernes evindelige gale streger.

Hans onkel George, derimod, har et anderledes afslappet forhold til John, og de to deler en lang række interesser, herunder musik og klassisk engelsk humor. Desværre dør George af et hjerteslag, og Mimi trækker sig yderligere ind i sig selv, hvilket er ved at drive John til vanvid.

Mor og mødet med musikken
Sideløbende møder John Lennon dog sin biologiske mor, Julia, der godt nok bor lige i nærheden, men i sin tid ikke magtede at passe sin søn, og derfor overlod ham til sin søster, da John var fem år gammel.

Mor Julia introducerer ham for den nye musik, Rock'n Roll, der er kommet fra Amerika, og John er straks fascineret.

Og da John noget tid senere suspenderes fra skolen på grund af ballade, opsøger han endnu en gang Julia, og hun begynder at lære ham at spille på forskellige instrumenter.

John beslutter sig for at tage chancen og starte et band. Han samler derfor sine venner på drengetoilettet på Quarrybank Skolen - og "The Quarrymen" bliver født.

The Beatles bliver til
Kort efter kontaktes de af Paul McCartney, der spiller langt bedre end de andre og derfor viser sig at være ret værdifuld for den lille gruppe.

De øver sig dag og nat med kendte sange, men en dag beslutter de sig for at prøve at skrive deres egne, da potentialet for indtjeningen derfor vil være større. Kort efter støder også George Harrison til gruppen. Han er ligeledes er en habil musiker, og netop som fremtiden begynder at tegne lyst for 'The Quarrymen', har skæbnen endnu et kort at spille inden bandet kan drage af sted på deres første store turne til Hamburg under deres nye navn... Men deres tidlige ungdom i Liverpool vil altid være en vigtig del af deres liv.

Meget John, lidt musik
I "Nowhere Boy" illustreres John Lennon som en klog, men rastløs 15-årig dreng, der higer efter nærhed og opmærksomhed.

I hovedrollen som den unge John Lennon ses den lovende og ret søde Aaron Johnson, der blandt andet har medvirket i "Kick Ass", som også har haft premiere i år, og han må siges at gøre det godt som den legendariske John Lennon.

Hvis man er lidt af en Beatles-nørd, som jeg selv, så kan man nemt genkende John Lennon i Aaron Johnson, der også formår at lyde og agere meget, som man har hørt den ægte John Lennon gøre på nogle af de gamle lydoptagelser fra The Beatles' spæde ungdom.

"Nowhere Boy" er til tider lidt langsom, men den er god underholdning og indeholder godt skuespil og også en lille smule god musik. Men filmen handler ikke om musikken, den handler om John Lennon, der siden bliver til musikken, så man må ikke forvente at høre hele Beatles-repetoiret.

"Nowhere Boy" er instrueret af Sam Taylor-Woods, som debuterer med "Nowhere Boy", der fortæller historien om John Lennons tidlige teenager år med start i 1955, hvor han er 15 år gammel. 

"Nowhere Boy" varer 1 time og 43 minutter og har premiere den 27. maj 2010.
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce