Nordisk vaffeldag
Endnu en mærkedag, jeg aldrig har hørt om tidligere, men som bestemt er værd at fejre!
D'Angleterre bagte de meget sprøde vafler på Wilfa Hjerterom, og de var gode!!
I anledningen af denne meget velsmagende mærkedag var jeg forleden inviteret til en vaffel eller to på D'Angleterre, og det var Wilfa, der bl.a. står bag en række vaffeljern, der havde været så søde at invitere.
Wilfa ville naturligvis sætte fokus på Nordisk Vaffeldag og på, at vafler jo faktisk kan (og bør) spises hele året rundt.
Herudover kunne de præsentere deres seneste lancering: Et såkaldt gourmet vaffeljern, der hedder Hjerterom, og som kan lave hele to meget sprøde vafler på en gang.
Kokkene fra D'Angleterre, som jo netop har gjort sig fortjente til en Michelin-stjerne, fik virkelig vist Hjerteroms kunnen, og der blev serveret både sprøde hjerteformede salte og søde vafler i en lind strøm. Du kan finde D'Angleterres vaffelopskrift her, hvis du vil tage del i fejringen.
Om Nordisk vaffeldag:
På svensk betyder "vaffel" Vår frues dag. Det er dagen, hvor der er ni måneder til jul.
Nordisk Vaffeldag falder altid den 25. marts og markerer, at vinteren er slut, og at foråret begynder.
Wilfa Hjerterom er lidt af en Rolls Royce inden for vaffeljern. Det har kegleformede plader, dobbelt slip-let-belægning og luftspalter, som slipper luftbobler ud, og derfor giver perfekt stegte vafler hver gang. Det har derudover manuel termostat med signallampe, som lyser, når vaflerne er færdigstegte.