Aniston

Nørd

Et misforstået udtryk

I denne verden bliver ordet "nørd" flittigt brugt om alle, der har anderledes tekniske eller videnskabelige interesser end den gængse opfattelse af, hvad normen er. Men hvorfor skal man nedgøres for at være anderledes?
Nørd
"Nørder er totalt kiksede, de sidder altid derhjemme foran deres computere og drikker cola, og når de endelig kommer udendørs, har de ingen anelse om, hvordan de skal klæde eller opføre sig."

Denne opfattelse er der stadig mange, der besidder. Vil du gerne forblive uvidende, så lad være med at læse videre, og lad os andre lige reflektere lidt over, hvad betegnelsen "nørd" egentligt dækker over...

"Nørden" versus "Den almindelige mand"

Som mand bliver du straks stemplet som nørd, hvis dine interesser i stedet for sport, biler og druk, er rettet mod noget mere teknisk eller tankekrævende.

Det er så her, jeg begynder at overveje, hvorfor man skal nedgøres, hvis man har en bedre fantasi og foretrækker live rollespil eller online rollespil frem for
Hvordan kan det være en dårlig ting, at man hellere vil tænke frem for at slå hjernevirksomheden fra med øl og fodbold?

For videnskaben har bevist, at mænds hjerner går i dvale og synker ned på mere og mere primitive niveauer, når de sidder og ser fodbold. Deres hjerner når helt ned på niveau med kakerlakkernes, og for en stund er manden reduceret til et simpelt refleksdyr.

Skal stemplet "nørd" have en negativ klang for at kompensere for den "almindelige" mands mangelfulde lyst til at tænke og studere?

"Nørden" og mode

"Nørder" er ikke just kendt for at være de største modedyr, det kan vi nok hurtigt blive enige om, da mode sjældent er blandt deres store lidenskaber. For dem er tøj som regel bare tøj. De går oftest i noget, de selv finder bekvemt, og det bør vel ikke være et problem for andre.
ANNONCE
Nørd
Er deres tøjsmag så kikset? Næppe mere end så mange andre menneskers.

Tænk på, at der findes folk, der synes det er vildt tjekket at iføre sig både bandana og cap, folk, hvis bukser er så store, at man virkelig frygter for, at de skal falde over deres eget bælte, folk med selvlysende tøj og folk, der stadig forguder Buffalo sko.

Så jeg vil næppe pådutte "nørderne" det stempel, at de er de mest kikset klædte mennesker.

Alle mennesker har deres egen stil, og det bør vi bare være taknemmelige for.

"Nørden" og kvinderne

De to ting hænger ikke sammen i "de almindeliges" tankegang, og skulle de to mødes, ender det som regel altid i nogle meget akavede situationer.

Men er de situationer mere akavede end så mange andre?

"Nørder" har nok en tendens til at være lidt mere generte over for piger, men overvej lige, hvad du helst vil lægge øre til; en genert fyr, der prøver på at føre en stille og rolig samtale med dig, som måske ender i, at han prøver på at invitere dig ud, eller den der super stive tumpe, der altid kommer med en masse dårlige scorereplikker og som regner med, at de går lige i trussen på dig...?

Hvem af de to fyre, der er sødest i ædruelig tilstand er ikke til at vide på det givne tidspunkt, men personligt får jeg ret hurtigt nok af fulde fjolser, der tror de kan det hele.
ANNONCE
Nørd
Hvis der stadig skulle sidde piger derude, der synes, at "nørder" er de største tabere, så bare rolig, dine følelser er nok gengældt; og nej, det er ikke bare fordi, de er bitre over din manglende interesse og deres ringe chancer hos lige netop dig.

De synes sikkert, at du pæn at kigge på, men på længere sigt har de brug for nogen, der interesserer sig for lidt mere end deres egen og andres ydre skal.

Alt i alt

Denne artikel er ikke ment som en glorificering af "nørder", mere som lidt oplysning til de uvidende derude, der ikke selv har reflekteret over, hvad en "nørd" rent faktisk er.

For "nørder" er mennesker som alle andre, og de er som regel meget rolige, humørfyldte og lidenskabelige, så hvorfor skal de have et så kedeligt ry?

Og i virkeligheden kan det jo godt betale sig at være lidt nørdet, tænk bare på folk som Bill Gates og gutterne bag Google.
ANNONCE
Del

Seneste nyt

ANNONCE