Aniston

NLP

Mænd vil udvikle sig

Vi kvinder har gjort det længe. Men nu er mændene også begyndt at få øjnene op for det. Der er tale om personlighedsudvikling. Nu vil mænd også være rustet til at forstå sig selv og andre. Casper Rongsted, en af grundlæggerne af Rongsted NLP og Coaching, fortæller, at der er en klar ændring i sammensætningen af holdene i forhold til for bare få år siden, hvor det var yderst sjældent at se en mand deltager.
ANNONCE
NLP
Men, hvad går NLP ud på?

NLP står for Neuro Linguistik Programming og er moderne, fremadrettet og løsningsorien-teret psykologi.

Neuro

Den måde, hvorpå du filtrerer og bearbejder dine oplevelser gennem dine sanser.

Linguistik

Den måde, hvorpå du fortolker dine ople-velser gennem sproget.

Programming

Den måde, hvorpå du koder dit eget sprog og din adfærd til dit eget personlige program.

Neuro-linguistik-begrebet blev formuleret af amerikaneren, Korzybski. Han mente, at der var en forbindelse mellem tanker og følelser, og neuro-linguistik blev betegnelse for det sprog, hjernen anvender til at kommunikere med vores følelser.

I 1970'erne kom programmeringsdelen så til, inspireret af den rivende computerudvikling. Man anså nu hjernen for at være et stykke software, som kunne slettes, fornyes eller opdateres.

NLP, som terapiform, blev udviklet af amerikanerne, Richard Bandler og John Grinder. De mente, at datidens terapiformer var langsommelige, dyre og oftest resultat-løse.

Ved at observere adskillige terapeuter, fandt de frem til en række teknikker, der virkede. Ud fra dem opstillede de nye teknikker og modeller, og hermed var NLP en realitet.

I starten blev NLP brugt som en resultatgivende terapiform, men i dag bruges teknikkerne også på en lang række andre områder såsom kommunikation, ledelse, salg, coaching og undervisning.

Men hvad er det så, der har fået mændene til at hoppe med på den selvudviklings-idé?

Casper Rongsted har et svar på, hvorfor selvudvikling og dermed NLP er blevet så populært i dag:

"Jeg tror, mange mennesker i takt med den stigende velfærdsudvikling, øget konkurrence og jagt på ydre værdier føler, de står i fare for at miste kontakten til sig selv. Vi vil alle sammen gerne have mest muligt ud af vores liv, men hvad er det lige, der er bedst for os, hvad skal vi styre imod, og hvordan kan vi hjælpe os selv med at nå vores mål? Det er sådanne spørgsmål, NLP blandt andet kan hjælpe os med at finde svar på, så vi forstår os selv og vore motiver bedre."

Men det, som især tiltrækker mændene, er, at det ikke bare er en snakkeklub, hvor man kan snakke om sine problemer og dermed sikkert få det bedre med sig selv. NLP er særdeles handlingsorienteret. Ved at bruge NLP-værktøjerne gælder det nemlig om at sætte sig selv et mål og frigive egne ressourcer.

NLP for alle

Rongsted NLP og Coaching blev startet af Casper Rongsted, Thor Bugge og Jens Poulsen, som en protest mod de allerede eksisterende udbydere af NLP-kurser. Priserne var nemlig tårnhøje, og på den måde var selvudvikling uden for den lille mands rækkevidde. Idéen var at tilbyde kurser til en lav pris uden, at det ville gå ud over kvaliteten.

Og det ser ud til at være en succes. Rongsted NLP og Coaching har nemlig planer om også at tilbyde kurser i Jylland, hvilket der stort set ikke har været noget af.

For yderligere information:

Rongsted NLP og Coaching

Att: Casper Rongsted

Tlf.: 7027 7267

Email: [email protected]

Web: www.rongsted.dk
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce