Aniston

Netdating

Er det stadig tabu mellem kollega og venner?

I dagens Danmark er det blevet en del nemmere at lære nye mennesker at kende, nemlig via internettet. Det er tilmed blevet så populært, at der findes dating-portaler for alle typer og aldersgrupper.

Netdating

Vi er tilbage i år 1999, jeg gik i gymnasiet og havde netop modtaget en reklame for et dating-site. Jeg var single og nysgerrig, og jeg tænkte: 'Hey, det skal jeg da lige tjekke ud'

Så Cindy18kbh (meget originalt) hed jeg dengang på Dating.dk. En dengang primitiv datingside, men en af de første af sin slags. Der var ingen chat, ingen fotos kun brevveksling. Det var derfor lidt ekstra spændende.

Nu skulle jeg se, hvad det var for noget.

På daværende tidspunkt var det ikke unormalt at skrive e-mails til venner, men derfra og så til brevveksling med fremtidig date for øje, var knap så velset. Man blev kigget skævt til. Det var ikke normalt.

Det var tabu.

Jeg turde ikke nævne for nogen, at jeg havde en dating-profil. Jeg var rimelig genert og ikke særlig udadvendt dengang.

På et tidspunkt blev det bare for meget. Jeg måtte bare fortælle det til nogen. Ofrene blev mine to veninder, som først valgte at grine af mig, for dernæst selv at oprette profiler. De skulle selv have lov til at opleve det, som jeg gjorde. Det var befriende. Nu kunne vi snakke fyre og diskutere de breve, vi modtog. Se det var god humor. Hold da op nogle ting man kunne modtage...

Den negative oplevelse var nok at blive snuppet af en klassekammerat, i at være online på dette dating-site, single og kærestesøgende. Der blev grint og hånet.

Jeg var heldigvis ligeglad, for jeg havde nemlig mødt en super dejlig fyr!

Dette tabu omkring netdating stod på i en del år. Der var ingen, der kunne se formålet i det, ingen der syntes, det var okay at møde andre, som man havde chattet med, og da slet ingen, der kunne finde på, at gøre det samme... Sagde de.

Det var tilbage i perioden 1999-2003. Derefter begyndte folk ligesom at løsne op. Jeg opdagede at flere kolleger var på samme site som jeg, og jeg stødte tilmed på gamle klassekammerater online.

Det er ligesom om, at det i dag er fuldt legalt at være en del af et dating-forum. Er det mon fordi, der i dag findes forums til alle typer og aldersgrupper? Eller er vi med tiden blevet mindre låste?

Jeg er i hvert fald super glad for, at folk har fået øjnene op for denne form for "get together" sider.

Jeg er eksempelvis stadig på dating, men kun for at snakke med nye folk. Det er befriende og helt uforpligtende. Og skulle man en dag mangle en kæreste, jamen så kan man jo altid ændre sin profil til kærestesøgende.

Hvis du er nysgerrig efter at tjekke nogle af disse sider ud, kan jeg nævne de mest populære:

ANNONCE
Netdating

Dating.dk - Stort set for alle typer. Aldersgrænse minimum 15 år.
   

  • Senior.dk - Dating og mødested for dig over 50.

I dag taler man gerne åbent om sin dating-profil. Det er blevet helt okay at blive snuppet i at være online på et sådan site. For i disse tider gør de fleste det. Der er også mange som jeg, der blot er der for at søge venner, eller bare sludre med andre.

En sød lille historie: Min veninde var indlagt på sygehuset, og en dag hørte hun en meget genkendelig lyd. Der var én, der havde modtaget post på Dating.dk. Hun var nysgerrig og spurgte sin sygeplejerske, der straks rødmede og indrømmede, at det vidst nok var hende, der var online.

De faldt i en længere snak, og sygeplejersken fortalte, at de rent faktisk var flere i afsnittet, der havde en dating-profil, og at de brugte det som samtale-emne i frokost- og kaffepauserne. De fandt det sjovt og hyggeligt, at de alle sammen havde noget tilfælles.

Mit spørgsmål er så bare til jer: Er det tabu for jer at netdate, trods udviklingen og det store marked for online dating-sider i dag?

ANNONCE
Del

Seneste nyt