Aniston

Nemme og lækre grillretter

Opskrifter på delikate grilretter

Grillmad er andet end bøffer og pølser. Derfor har jeg fundet fire forskellige italiensk inspireret småretter, som kan give dig et udvidet syn på grillmad.
Nemme og lækre grillretter
Jeg sidder på nuværende tidspunkt i mine forældres sommerhus i Rørvig. Jeg har de sidste dage ikke lavet andet end at sove længe, cyklet ud til hyggelige lokale loppemarkeder og slikket sol ved stranden over en krimiroman.

Noget af det jeg har nydt allermest ved at være i sommerhus er dog at spise en masse sommermad, ikke mindst grillmad, som hvis man har lidt blod på tanden ikke kun behøver strække sig til pølser og grønsagsspyd.

I det følgende præsenteres nemme og lækre italiensk inspireret opskrifter på grillmad, som du kan imponere familien, vennerne eller kæresten med. Retterne skal ses som en forret eller en del af en hovedret.

Grillede tomater med mozzarella
(To personer)

2 faste store tomater
1 spsk olivenolie
Friske krydderurter, for eksempel oregano eller basilikum.
1/2 mozzerellaost i vand
Salt og peber 

Du starter med at skære bund og top af tomaterne, og derefter deler du dem i to.

Hak eller riv mozzarellaosten og bland den med de urter du har valgt. Hæld olien i en anden skål, og pensel tomaterne med olie på begge sider.

Tomaterne grilles på begge sider inden du lægger mozerellablandingen på.

Denne ret har en mild og frisk smag hvilket gør den kan spises af de fleste. Hvis man vil pifte smagen lidt op kan man presse noget hvidløg i mozzerellablandingen.

Salat a la grill

2 udkernede røde peberfrugter i kvarte
2 udkernede gule peberfrugter i kvarte
1 courgette i lange tynde skiver
2 bundt ruccolasalat

Pestodressing
2 spsk færdigkøbt grøn pesto
2 spsk olivenolie
1 spsk balsamicoeddike
salt, peber

Grøntsagerne vendes med olie, og lægges på grill og grilles til de kun lige er møre. Når de vurderes færdige, blandes de med ruccola og pestodressingen.
ANNONCE
Nemme og lækre grillretter
Kalkun med ingefær eller koriander
(Fire personer)

350 gram kalkunkød i tern
1/4 stødt ingefær eller koriander
2 spsk olivenolie
salt og peber

Olie og krydderier røres til en marinade, og kødet vendes i. Lad det marinere en til to timer og sæt kødet på træpinde. Lad pindene lægge i blød i koldt vand inden kødet sættes på. Kødet skal grilles tre til fire minutter og vendes undervejs.

Bruschetta med aubergine og gedeost
(Fire til otte personer)

8 skiver italiensk durumbrød, eller ciabattabrød
1 aubergine
olivenolie til pensling

Dressing
2 spsk olivenolie
1 spsk balsamincoeddike
1 spsk friskhakket mynte
salt, friskkværnet peber
125 gram gedeost i skiver

Brødskiverne grilles gyldne på begge sider. Aubergineskiverne pensles med olie og grilles et par minutter på hver side, og vendes derefter med dressingen. Auberginer og derefter gedeost lægges på brødene og serveres straks.

Gedeosten behøver ikke være fast, jeg brugte en cremeost og det smagte fint. Cremeost udgaven er heller ikke så stærk eller markant i smagen som den faste koncentrerede, hvilket mange godt kan lide. Udover aubergine kan du også lægge en tyk tomatskive under osten.

Samlede vurdering
Alle retterne blev en stor succes, da jeg serverede dem for familien og kæresten. Specielt salaten med pestodressingen var meget simpel at lave, og den syntes de var rigtig lækker. Ideen med at lave bruschetta på grill var også rigtig god. Udover at lave dem med aubergine og gedeost, grillede jeg også nogle brød som folk selv kunne smøre oliventapenade og pesto på.
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce