Aniston

Naturligt utro

Har mænd biologiske drifter, som leder til utroskab? Og skal det bare accepteres af os kvinder?

Skal noget accepteres fordi det er biologisk påvist? Som mænds drifter og hermed behov for skiftne partnere. Og kan man være i et lykkeligt parforhold med utroskab?
Naturligt utro
Kunne mærke mit blodtryk stige og ophidselsen rejse sig i mig. Hvordan kan en kvinde offentligt udtale, at det er helt naturligt og acceptabelt, at hendes mænd er utro?

Det var, hvad skuespillerinden Goldie Hawn gjorde i et tv- interview på kanalen CBS. Hun udtalte, at hun aldrig havde spurgt sin mand gennem 22 års ægteskab skuespilleren Kurt Russel, om han havde været hende utro, og at det ikke ville være nødvendigt for hende at vide, hvis han havde været.

Uvisheden var hendes måde at forblive lykkelig på. Goldie Hawn mente, det var en helt naturlig drift hos mænd at være utro, men til alt held udtalte Kurt Russel, som deltog i samme interview, at han aldrig havde været hende utro.

Troen på kærligheden

Så er det bare, jeg slet ikke kan følge med. Det kan godt være, som en svensk psykolog også udtaler i artiklen omkring interviewet med Goldie Hawn, at mænd har nogle drifter som siger dem, at de skal formere sig så meget som muligt.

Det vil sige have så mange skiftende partnere som muligt, men sådan som vores samfund er indrettet i dag, hvordan skal en sådan konstatering så finde fodfæste og blive alment accepteret. Kernefamilien med mor, far og børn er jo idealet for næsten alle mennesker.

Vi ønsker og drømmer alle om, at vi på et tidspunkt i livet kommer til at skabe vores egen familie fyldt med tryghed og kærlighed. Hvis det er sådan at mænds drifter grundlæggende siger, at de skal leve et uafhængigt liv og ikke i et ægteskab i tyve år, hvad betyder det så ikke for os kvinder.
ANNONCE
Naturligt utro
Er vi blot nogen naive in
Det kan ingen psykolog eller ekspert på mænds biologiske drifter da forlange?

Eller verdenskendt skuespiller som Goldie Hawn udtale sig om på tv. Selvfølgelig har eksperter ret til at udtale sig om, hvad biologien siger, og Goldie Hawn kan da fortælle så meget om sine holdninger til sin ægteskab, som hun vil.

Synes bare problemet ligger i, at jeg tror rigtig mange kvinder sluger sådanne udtalelser og meninger råt. Er bange for, at mange kvinder begynder at synes, det er acceptabelt, hvis deres partner er dem utro, for det synes jeg ikke det er. Lykkelig utroskab ville kræve at der i parforholdet er gensidig tillid og selvtillid tilstede, som nok er urealistisk for de fleste.

Det umulige forhold

Det største problem med utroskab er nok, hvis vi retter os efter, hvad de fleste mener om, hvordan et parforhold skal være. Hvis et par er uenige om utroskab, så er der kun én ting at gøre, og det er at finde en ny partner.

For hvis kun den ene part i et forhold mener at forholdet skal være åbent og baseret på seksuel frihed, så er det hensynsløst at kræve sine egen behov, og kærligheden vil sandsynligvis forsvinde mellem parret, da behovene vi være for forskellige.
ANNONCE
Naturligt utro
Det er på den anden side heller ikke sådan, at man ejer hinanden, det kan også anses som at være hensynsløst, da mange både mænd og kvinder vil se det som frihedsindskrænkende.

At der generelt hersker en så kraftig bedømmelse af utroskab, har også sine konsekvenser. I USA viser undersøgelser at cirka halvdelen af alle mænd har været utro. Det vil sige, at for vi kvinder med vores gode kritiske evner, er der kun halvt så mange mænd at finde sin kommende partner i blandt.

Hvornår synes I læsere, at der er tale om, at man er utro, og ville I kunne være i et forhold, hvor jeres partnere eller jer selv havde været utro?
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce