Aniston

Naturligt skøn

Ikke flere uøkonomiske skønhedsprodukter - her kan alle være med

Hvorfor ikke finde alternative løsninger på de problemer alle de dyre produkter skaber i pengepungen? Det er netop hvad denne artikel handler om - økonomiske løsninger til de fattige kirkerotter.
Naturligt skøn
Jeg indrømmer det, min hud er ikke perfekt. Faktisk ville jeg erklære den min værste fjende, hvis ikke der fandtes foundation og concealer.

Det gør bestemt ikke situationen bedre, at jeg næsten får depressioner af piger med porcelænshud, der heller aldrig har oplevet en dårlig hårdag.

Egentlig er det min egen skyld at den er blevet så besværlig. Jeg ryger, jeg drikker aldrig nok vand, jeg glemmer ofte at fjerne make-up-rester inden jeg går i seng - i det hele taget er det den værste form for mishandling man kan udsætte sin hud for.

Jeg kan nu sidde og svælge i selvmedlidenhed fordi jeg ikke har råd til at købe de dyre cremer og de allerbedste hårkure. Det strækker sig allerhøjest til en smule matas-shampoo med en klinisk duft, og en fedtet øjenmakeupfjerner fra samme sted.

Alt har en grænse, og tålmodigheden med alt for dyre produkter kan efterhånden ligge på et frimærke. Derfor har jeg søgt op og ned for at finde brugbare skønhedstips, der samtidig er ganske naturlige. At de så er billige gør bestemt ikke glæden på bankkontoen mindre.

Ansigt
Kog vand og hæld det i en skål sammen med the-breve (Helst kamille, det er et vidundermiddel). Damp ansigtet ved at stikke hovedet ned mod vandet, og læg et håndklæde over hovedet. Det frisker og renser huden.

Har man også problemer med bumser, så er hvidløg et godt hjælpemiddel. Skær et frisk hvidløg over, og gnid den over bumsen. Hvidløgssaft indeholder bakteriedræbende stoffer der er perfekt til små bumser.
 
Derudover er honning godt for huden. Smør et lag i ansigtet og lad det sidde. Skyl derefter af med varmt vand, og slut af med koldt. Vær parat med et håndklæde, da det ellers hurtigt kan blive en snasket fornøjelse.
ANNONCE
Naturligt skøn
Hud
Bland lige dele kaffegrums og havsalt, rør det op med sesamolie og et par dråber pebermynteolie. Det er godt at skrubbe kroppen med i badet, og huden bliver meget blød.

Et råd der skulle hjælpe imod appelsinhud er, at blande mandelolie, groft køkkensalt og en smule duftolie efter behag. Blandingen bruges på udsatte steder i badet, og gnides ind i cirkelbevægelser.

Negle
Mandelolie og citronsaft blandes og smøres på hænderne. Citron lysner det hvide på neglene, og mandelolien gør hænderne bløde.
 
Hår
Mandelolie fordeles i håret, og skal sidde natten over. Skyl godt ud med shampoo dagen efter, og tag dig god tid til badet. Olie er ikke så let at få ud, men det er besværet værd, idet håret bliver glansfuldt at se på.

Fødder
Tag et fodbad i varmt vand og saften fra en halv citron. Lav en grød af olivenolie og groft salt, og smør fødderne ind i det, så de døde hudceller fjernes. Fil eventuelt fødderne hvis der er problemer med hård hud. Fil og rens derudover tåneglene, og polér dem.

Smør fødderne ind i en tyk creme (for eksempel Helosan) i et tykt lag, inden sengetid, og sov med strømper på. Dagen efter er fødderne lige så lækre som en babys.

Har du selv økonomiske skønhedstips? Del gerne ud af dem... 
ANNONCE
Del

Seneste nyt

ANNONCE