Aniston

Narnia: Prins Caspian

Det fortryllende eventyr fortsætter

8 ud af 6 stjerner
Peter, Susan, Edmund og Lucy bliver endnu engang trukket ind i C. S. Lewis' magiske univers - denne gang for at redde Narnia fra den onde Kong Miraz. Fantastisk film, med mange forunderlige figurer.
Narnia: Prins Caspian
Et år efter de utrolige begivenheder i "Løven, heksen og garderobeskabet", befinder Narnias konger og dronninger sig tilbage i det vidunderlige rige langt borte, blot for at opdage, at der er gået mere end 1.300 år efter Narnias tidsregning.

Mens de har været borte, er Narnias gyldne æra sunket i grus. Narnia er blevet erobret af Telmarinerne og styres nu af den onde Kong Miraz, som hersker nådesløst over landet.

De fire børn vil snart møde en spændende ny figur: Narnias retmæssige tronarving, den unge Prins Caspian, som er blevet tvunget til at skjule sig, fordi hans onkel, Miraz, planlægger at dræbe ham for at sætte sin egen nyfødte søn på tronen.

Med hjælp fra en venlig dværg, en modig, talende mus ved navn Reepicheep, en grævling ved navn Trøffeljæger og en sort dværg, Nikabrik, sætter Narnianerne under anførsel af de mægtige riddere Peter og Caspian ud på en forunderlig rejse for at redde Narnia fra Miraz' tyranni og give landet dets magi og storhed tilbage.

Herlige figurer
"Narnia: Prins Caspian" en fantastisk flot film, der tryllebinder en fra første sekund med den herlige fortælling om Narnia og de skønne og morsomme replikker. Grafikken er helt i top, og selvom man ved, at adskillige dele er animeret, så er det lavet så flot, at man føler, at de forskellige væsner faktisk er levende.

En ting, der bør fremhæves, er de mange, små og finurlige væsner og roller. For at fremhæve nogen, kan der nævnes en bjørn, der egentlig kun har en replik, men som på sin diskrete og klodsede måde frembringer et smil på læben, hver gang den pryder lærredet. En anden figur er en lille sværdkæmpende mus, der har alle de gode replikker - han kan egentlig sammenlignes med "Puss in Boots" fra Shrek-filmene, og man kan ikke andet end at elske ham.

"Narnia: Prins Caspian" formår at tage over, hvor "Løven, heksen og garderobeskabet" sluttede og for en gangs skyld, så sidder man ikke tilbage med følelsen af en dårlig toer. Historien holder hele vejen igennem, dog er der et par enkelte ting, som man kan sætte spørgsmålstegn ved - for eksempel at Susan hele filmen igennem har pile til rådighed, og at katapulterne kan blive ved med at kaste med sten - men det er noget, man sagtens kan abstrahere fra.

Alt i alt er "Narnia: Prins Caspian" en skøn film, som det kun kan anbefales, at man tager i biografen og ser - specielt, hvis man også har set den første film: "Løven, heksen og garderobeskabet".

"Narnia: Prins Caspian" har premiere onsdag den 2. juni 2008.
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce